Cluj: FAN Courier nu găsește angajați și a adus 42 de persoane din București. Vor să angajeze chiar și străini!

Updated on decembrie 7, 2017 Problemele cu livrarea coletelor la FAN Courier se pare că provin din lipsa personalului. Compania anunță că nu găsește angajați în localitate și a fost nevoită să aducă 42 de angajați din București. Cei de la FAN Courier spun ca gasesc tot mai greu oameni, mai ales in vestul tarii, cea mai grea situatie cu forta de munca fiind la Cluj unde fluctuatia angajatilor este cea mai mare.

Dupa modelul service-urilor auto care vor sa aduca chinezi, dar si al companiilor din diverse domenii care au adus asiatici, si cei de la FAN Courier ar putea lua in calcul sa aduca angajati straini, dar nu exista planuri concrete in acest sens, informează hotnews.ro.

Cluj: FAN Courier nu găsește angajați și a adus 42 de persoane din București. Vor să angajeze chiar și străini! 1

Diferenta este insa ca nu ar fi vizate regiuni indepartate, fiindca bariera de limba ar fi o problema si nici engleza nu este intotdeauna perfecta, insa o solutie ar fi cu basarabeni, cu ucraineni sau cu sarbi, spun actionarii companiei.”Nu este o ipoteza fantezista”, spun cei de la FAN Courier, insa si legislatia trebuie sa fie simplificata.

Felix Patrascanu, unul dintre cei trei fondatori ai companiei, spune ca o mare problema este invatamantul profesional de stat. “Nu este normal ca intr-o tara antreprenorii sa faca scoli, fiindca de acolo ne-am inspirat si noi, de la scolile duale profesionale facute de firmele germane din zona Brasovului”. FAN Courier isi califica angajatii dupa un training de trei luni.

El adauga ca este greu sa mai gasesti meseriasi buni si este un deficit mare si la capitolul soferi, fiindca romanii pleaca in tari precum Marea Britanie si Germania pe salarii care in Romania nu le-ar putea fi oferite.

“Pe de alta parte sa uitam ideea ca Romania este o piata ieftina a muncii. Nu mai este. De exemplu Florin Talpes de la Bitdefender mi-a spus clar ca in unele domenii da programatorilor salarii mai mari decat in Germania sau Italia”
Compania estimeaza ca va incheia anul cu afaceri de 131 milioane euro, in crestere cu 13% fata de 2016, iar pentru anul 2018 estimarea este de 10%.

 

error: Content is protected !!