Cluj: „Cluj-Napoca, în autobuz, pe linia 43B. Pe un scaun, o māmicā alāpteazā un bebe dulce si flāmânduc nevoie mare. Nimeni …”

Updated on noiembrie 14, 2017 Înmulțirea cazurilor în care mămici care își alăptează copilul în spațiu public au fost discriminate i-a determinat pe mai mulți parlamentari să ia măsuri. 17 deputaţi şi senatori din PNL, USR şi PSD au depus un proiect de lege privind alăptarea în spaţiul public care prevede sancțiuni pentru cei care discriminează mămicile.

Astfel de cazuri au apărut și la Cluj Napoca, unul dintre ele fiind cel de la hotelul Ramada când două mămici au fost trimise la toaletă să alăpteze de angajaţi.

Cluj: „Cluj-Napoca, în autobuz, pe linia 43B. Pe un scaun, o māmicā alāpteazā un bebe dulce si flāmânduc nevoie mare. Nimeni ...” 1

În ciuda acestor situații există și momente plăcute, normale, care au în centrul lor alăptatul.

Pe Facebook, Anca Rus a scris: „Cluj-Napoca, în autobuz, pe linia 43B. Pe un scaun, o māmicā alāpteazā un bebe dulce si flāmânduc nevoie mare. Nimeni nu se zgâieste, nimeni nu se simte lezat în principii morale rigide. Toatā lumea îsi vede firesc de ale lui. Afarā plouā mārunt. Noiembrie. Normalitate.”

Amenzi de până la 2.000 de lei

Potrivit iniţiativei legislative, constituie contravenţie şi se sancţionează faptele săvârşite în oricare din următoarele forme: „a) evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil de până la 24 de luni; b) interzicerea în orice mod a alăptării în spaţii publice a unui copil de până la 24 de luni; c) refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăptează un copil de până la 24 de luni, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv“.

În cazul în care s-ar s-ar întâmpla una din situaţiile menţionate anterior, sancţiuniile ar fi amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei pentru persoanele fizice sau amendă cuprinsă între 1.000 şi 2000 de lei pentru persoanele juridice.

error: Content is protected !!