„Un mare DA pt. CA Cluj! o fi Banatul fruncea, nu zic nu, da’ tat Ardealul se dovedeste a fi mintea!” Motivarea instanței pentru înghețarea cursului leu – franci elvețieni

Updated on octombrie 16, 2017 Curtea de Apel Cluj a dat de câștig unui client al băncii OTP și a înghețat cursul leu- franci elvețieni. „Finanțatorul a acceptat/urmărit și era conștient că evenimentul generator al dezechilibrului contractual se poate produce, l-a asumat în tăcere așezându-l drept fapt generator al profitului pe care urma să-l realizeze.
Cu alte cuvinte, finanțatorul era informat și a mizat pe faptul că obligația pecuniară exprimată în CHF va fi perturbată în viitor prin intervenirea unei situații strict economice, financiară generată de fluctuația majoră a cursului valutar care va bulveresa economia contractului în favoarea sa” se arată în motivarea instanței prezentată de clujust.ro.

Pe Facebook, Anca Iulia Beidac a scris: „Un mare DA pt. CA Cluj! o fi Banatul fruncea, nu zic nu, da’ tat Ardealul se dovedeste a fi mintea!  “judecatorul TREBUIE sa examineze si din oficiu” (doar aci sunt de acord cu “trebuie”, iar aci e musai!)

„Un mare DA pt. CA Cluj! o fi Banatul fruncea, nu zic nu, da' tat Ardealul se dovedeste a fi mintea!” Motivarea instanței pentru înghețarea cursului leu - franci elvețieni 1

se aude & se intelege neste chestii esentiale si la Timișoara?!?!

“produsul de creditare in franci elvetieni a fost promovat de societatea bancara de o maniera extrem de atractiva pt. consumator, fiind inteligent cosmetizat prin instituirea unor costuri la prima vedere mult diminuate fata de alte produse existente pe piata la epoca incheierii conventiei.” (29.10.2007, in speta de fata)

“judecatorul trebuie sa examineze si din oficiu caracterul abuziv al unor clauze contractuale, intrucat acesta este un aspect de ordine publica economica, nu de ordine privata…”

error: Content is protected !!