Cluj. „Sunt într-un salon de spital, undeva în România. O încăpere curată, cochetă şi intimă ca o cameră de hotel, cu tv, cablu, frigider, baie proprie. …. V-am zis că toate astea sunt într-un spital din România? N-am mințit. E în Cluj”

Updated on octombrie 12, 2017

Lucia Stroila din București a rămas impresionată de condițiile oferite de un spital din Cluj. Din păcate nu menționează și numele spitalului, spune doar că nu este privat.

Pe Facebook, Lucia Stroila a scris: „Sunt într-un salon de spital, undeva în România. O încăpere curată, cochetă şi intimă ca o cameră de hotel, cu tv, cablu, frigider, baie proprie.Cluj. „Sunt într-un salon de spital, undeva în România. O încăpere curată, cochetă şi intimă ca o cameră de hotel, cu tv, cablu, frigider, baie proprie. .... V-am zis că toate astea sunt într-un spital din România? N-am mințit. E în Cluj” 1

Liniştea holului e spartă din cînd în cînd de sunetul strident al soneriei. Pe peretele fiecărui pat sunt puse la îndemînă o lampă cu intrerupător, o priză dublă şi butonul soneriei pentru asistente, toate funcționale. Pe geam liniştea are culori, doar uneori e risipită de sunetul nucilor ce se desfac din coajă şi de glasul studenților străini.

 

Dimineață, imediat după ploaie, cînta şoptit un pițigoi. Nici el nu îndrăznea mai mult. Pe holuri asistentele păşesc ca pe vată, intră în saloane, zîmbesc, vorbesc calm, îşi fac din profesie o onoare.

Pacienții apasă butonul roşu, cer atenție, calmante, le primesc pe toate cu promtitudine, vorbe frumoase, încurajări.

V-am zis că toate astea sunt într-un spital din România? N-am mințit. E în Cluj. Poza stă mărturie”

Monika Vrânceanu Dincolo de faptul cā nu-i nicio fericire sā te afli în spital, bine cā e bine. Dar tot nu pot zâmbi amar, cā am ajuns sā consemnăm realitāțile astea care nu-s decât normalitate. Cel puțin în 2017, într-un stat european Cluj. „Sunt într-un salon de spital, undeva în România. O încăpere curată, cochetă şi intimă ca o cameră de hotel, cu tv, cablu, frigider, baie proprie. .... V-am zis că toate astea sunt într-un spital din România? N-am mințit. E în Cluj” 2
Lucia Stroila Da, Monika, exact asta mă gîndeam. La noi normalitatea e o excepție. Nici nu mă aşteptam să întîlnesc aici oamenii ăştia minunați şi condiții mai mult decît decente, după ce am văzut ce- am văzut pretutindeni.
Anisoara Curduman Multă,multă sănătate.
Probabil e vorba de o clinică privată,după dotările pe care le enumeri.Mai sunt,nu numai în Cluj, și în Tg. Mureș,și în Brașov.
La stat,condițiile materiale sunt mai modeste,dar,mai nou, cadrele sunt foarte atente, amabile și dau toată atenția pacientului.
Vorbesc de Ardeal și anume de Mediaș,Brașov și Tg.Mureș,pe unde am umblat eu. În schimb Sibiul lasă de dorit la acest capitol.
Lucia Stroila Nu, tocmai că nu este o clinică private. Clinicile private sunnt la fel si-n Bucuresti.
Alexandru Dorin In primul rand, multa sanatate si numai vesti bune! Apoi, pot sa spun, stiu ca la Cluj este civilizatie, bun simt, te simti ca peste hotare. Este alta Romanie, tara care ne-o dorim cu totii. Asa va fi peste tot, asta vreau sa cred, macar nepotii nostrii sa apuce… Noi, adica generatia mea, nu vom apuca. N-avem cum. Sorry…
Florin Stanomirescu Am fost si eu la un spital din Cluj.Tratamentul,asistentele , doctorii si in general tot personalul au fost la inaltime.Sanatate multa iti doresc 
error: Content is protected !!