Cluj: „Iar a tremurat Facebook-ul: un licean a fost trimis acasă pentru că avea părul prea lung. Aceasta este o greșeală de începători a conducerii liceului respectiv, am să vă spun și de ce”:

Updated on octombrie 18, 2017 Peste 20 de elevi ai Liceului Greco-Catolic “Inochentie Micu” din Cluj-Napoca au dați afară de la ore pe motiv că “au părul indecent de lung”. Pe Facebook, Adrian Oanca Leonte a scris: „Iar a tremurat Facebook-ul: un licean a fost trimis acasă pentru că avea părul prea lung. Aceasta este o greșeală de începători a conducerii liceului respectiv, am să vă spun și de ce:

Clasa a doișpea, vineri a început școala, luni m-am dus și eu. Nici nu sting bine țigara de poarta liceului: “Oancă! Ești așteptat la Buru!” (directorul de atunci). Cele trei întrebări clasice (ce am făcut, cum a aflat ăsta și ce trebuie sa fac pentru a scăpa basma curată) au fost completate de încă una: “chiar din prima zi de școală direct la Buru?!”

Cluj: „Iar a tremurat Facebook-ul: un licean a fost trimis acasă pentru că avea părul prea lung. Aceasta este o greșeală de începători a conducerii liceului respectiv, am să vă spun și de ce”: 1

Întâlnirile cu Domnul Buruiană erau tot timpul un meci de tenis: minge, minge, rever, lung de linie, minge în centru și tot așa. Până când îmi venea cheful de fumat și îi ridicam problema la fileu (de obicei știam de ce eram convocat), el credea că dă o lovitură hotărâtoare…fix unde îi arătăm eu. Mă rog, erau distractive întrevederile tete-a-tete cu Buru.

Tura asta nu a fost deloc așa, la ușă așteptau încă vreo 4-5 pletoși. Am intrat, m-a luat din prima: “Oancă, de ce ai dărâmat chiuveta de la etajul II?! Vineri! Am informații că un pletos cu geacă de piele a dărâmat chiuveta!”… până l-am convins că nu am fost eu, că vorba aia, vineri am sărbătorit startul ultimului an de liceu prin alte părți și că habar n-am cine a avut onoarea cu respectiva chiuveta…

În fine, ajung acasă, apare și frate-miu de la liceu (era in clasa a unșpea)… îmbrăcat în uniformă! “Șmechere, dar de ce porți uniforma?!”; “Păi, așa mi-a venit să mă duc în uniformă azi, nu ai auzit că este obligatorie?”; “Auzi, dar de ce te-ai tuns?”; “Nu-mi mai stătea bine părul, era cam încâlcit și l-am tuns.”

“Băăăă…tu nu știi că la etajul etajul doi nu trebuie să pui boboci pe chiuveta aia!? Că sare din perete în fiecare an?! Ha!?”

Vă spun că este o greșeală sa obligi toți elevii sa vină tunși la școală. Dacă unii ar avea plete, cercul de suspecți ar fi mult, mult mai mic. Ia uitați-vă la ăsta din Cluj…sigur coace el ceva!”

error: Content is protected !!