Cluj: A fost inaugurat un Centru Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale. Al doilea din România

Updated on octombrie 12, 2017 Marți, la Cluj, a fost inaugurat un Centru Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale în cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie- Hepatologie ” Prof. Dr. Octavian Fodor”.

Pe Facebook, primarul Emil Boc a scris: „Centru Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale inaugurat la Cluj-Napoca, in cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie- Hepatologie ” Prof. Dr. Octavian Fodor”.

Cluj: A fost inaugurat un Centru Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale. Al doilea din România 1 Cluj: A fost inaugurat un Centru Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale. Al doilea din România 2

Cluj: A fost inaugurat un Centru Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale. Al doilea din România 3

Am participat azi la deschiderea Centrului Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale de la Cluj-Napoca. Centrul dispune de cea mai buna aparatura si tehnica endoscopica, imagistica si chirurgicala si de echipe multidisciplinare formate din gastroenterolog, anatomopatolog, chirurg, imagist, psiholog, pediatru, farmacist, asistente specializate, dietetician.

In cadrul interventiei pe care am avut-o am felicitat echipa profesorului univ.dr. Marcel Tantau, seful Clinicii Medicale III, pentru aceasta reusita medicala si i-am asigurat de implicarea si sustinerea de catre autoritatea locala a Centrului deschis azi, potrivit legislatiei in vigoare.

In Romania, doar la Cluj si Bucuresti exista asemenea Centre de profil.”

Cluj: A fost inaugurat un Centru Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale. Al doilea din România 4 Cluj: A fost inaugurat un Centru Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale. Al doilea din România 5

„Suntem onorați să fim cel de-al doilea centru din România dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale (BII) și ne bucurăm că le putem oferi pacienților din zona central-vestică a țării acces la cel mai bun standard de îngrijire. Un astfel de centru promovează o abordare integrată și personalizată a pacientului cu BII, ale cărui nevoi de îngrijire și tratament sunt foarte complexe.

Avem echipe multidisciplinare care evaluează starea pacientului, stabilesc schema terapeutică și îl monitorizează permanent, astfel încât tratamentul și îngrijirea lui să fie actualizate și optimizate în funcție de răspunsul la tratament și de evoluția bolii.

Mai mult decât atât, medicii se întâlnesc și discută periodic cazurile complexe și decizia terapeutică și se implică în educația pacienților și familiilor acestora.’, a declarat Prof. Dr. Marcel Tanțău, șeful Clinicii Medicale III din cadrul IRGH, citat de agerpres.ro.

‘Bolile inflamatorii intestinale sunt afecțiuni incurabile și dizabilitante, care schimbă pentru totdeauna viața pacientului, sub toate aspectele ei profesional, social, familial. De multe ori, aceste afecțiuni sunt diagnosticate într-un stadiu avansat, iar pacienții nu beneficiază de tratamentul adecvat. Prin formarea și acreditarea unor astfel de centre de excelență și prin echipele multidisciplinare create, pacientul este tratat individual, iar boala este abordată sub toate aspectele și cu toate implicațiile ei.

Chiar dacă trăiește cu boala toată viața și trebuie să urmeze tratamentul permanent, pacientul cu BII nu mai este o povară pentru cei din jur și pentru sistemul de sănătate, nu mai este nevoit să stea o perioadă foarte lungă în spital, se poate îngriji singur și se poate reîntoarce la profesia sa. Altfel spus, pacientul cu BII poate trăi normal’, a declarat Prof. Dr. Mircea Diculescu, Președintele în exercițiu al RCCC.

error: Content is protected !!