Updated on octombrie 26, 2017 Psihologul școlar, Elena Stambuli, a explicat comportamentul elevilor de la Balul Bobocilor organizat într-un club din Cluj. Acest comportament este tot mai des intalnit in randul adolescentilor care fac trecerea de la scoala generala la liceu, consideră psihologul.
“Pentru ca sunt boboci, ei nu se opresc din a face orice ca sa iasa in evidenta sa castige titlul de Miss sau Mister si evident sa fie cineva. Din pacate, insa, si elevii si elevele claselor a IX-a nu realizeaza riscurile pe care si le asuma in momentul in care accepta sa faca astfel de probe si nu realizeaza nici penibilul situatiei in care se pun”, explica psihologul Elena Stambuli pentru stirileprotv.ro
“Cei mari fac astfel de activitati ca sa atraga atentia, cei mici ca sa nu supere sau, eventual, sa fie de-ai lor, accepta, insa ce se va intampla va provoca un val de rasete la adresa lor, vor fi pusi la zid. Este bine sa fie consiliati, este bine ca profesorii si parintii sa vorbeasca cu ei si sa le explice care sunt riscurile cand accepta sa se supuna unor astfel de probe”, mai spune psihologul.
“Pentru baieti este ca un act de barbatie, detin puterea in momentul respectiv, pentru fete, din nefericire, este injositor. Astfel de probe pot fi numite un fel de “botez”, dar la Balul Bobocilor ca sa starneasca si hazul celor din jur.
Elevii din clasele terminale profita de naivitatea celor mici si atunci fac haz de situatia creata. Parintii ar trebui sa fie foarte atenti atunci cand permit copiilor sa participe la astfel de petreceri, sa stie bine de cine sunt organizate, sa stie ce se intampla, e bine ca elevii sa fie monitorizati”, a mai explicat psihologul.