Cluj: NOU! 230 de apartamente și birouri în locul vechilor clădiri ale fabricilor Argos şi Jolidon.

Updated on septembrie 8, 2017 În Cluj se pregătește un alt proiect imobilar uriaș care va înlocui vechile clădiri ale fabricilor Argos şi Jolidon. Proiectul se află la Primărie, în faza de avizare.  Terenul pe care se va construi are are peste 17.000 mp.

Pe acesta urmează să fie ridicate o clădire de apartamente şi una de birouri: vor exista 230 de apartamente, birourile vor avea 12.000 mp, iar 1.000 mp au fost gândiţi ca spaţiu de retail. Investitorii sunt belgieni, iar suma pusă la bătaie este de 40 de milioane de euro.

Cluj: NOU! 230 de apartamente și birouri în locul vechilor clădiri ale fabricilor Argos şi Jolidon. 1

Arhitectul clujean Eugen Pănescu citat de Ziua de Cluj: .„Este un proiect de restructurare a spaţiilor industriale care nu mai funcţionează. O parte se dezvoltă pe terenul fostelor fabrici Argos şi Jolidon, care şi-au relocat producţia şi au vândut terenul, iar altă parte pe jumătate din baza sportivă Record, care nu mai funcţionează de mai mult de 10 ani.

Este un proiect normal pentru Cluj, un amestec de birouri şi locuinţe. Sunt însă câteva elemente de detaliu şi design care îl fac deosebit; aceasta este valoarea adăugată pentru acest proiect”.

Momentan, noul ansamblu nu are autorizaţie de construire. Se aşteaptă un verdict de la comisia de sistematizare a traficului rutier, având în vedere vecinătatea cu Liceul Avram Iancu. „Nu s-a aprobat încă pentru că trebuie să analizăm ce se va întâmpla dacă pe Onisifor Ghibu vor circula zilnic 300 de maşini în plus”, au declarat reprezentanţi ai municipalităţii.

error: Content is protected !!