Cluj: Măsuri urgente cerute de primarul din Florești pentru a reduce numărul de accidente pe trecerea de pietoni de la Metro!

Updated on septembrie 21, 2017 Primarul Floreștiului, Horia Sulea, a trimis o scrisoare către Inspectoratul de Poliție Cluj prin care propune mai multe soluții pentru reducerea numărului de accidente de pe trecerea de pietoni de la Metro.

„Remitem catre IPJ Cluj o cerere referitoare la DN1, zona Metro, plus zona BMW referitor statie CTP. Asta dupa o serie de discutii cu specialisti in domeniu, cu vasta experienta in siguranta rutiera. Speram ca IPJ Cluj sa dea curs solicitarii si sa o remita spre administratorul drumului DRDP Cluj.

Cluj: Măsuri urgente cerute de primarul din Florești pentru a reduce numărul de accidente pe trecerea de pietoni de la Metro! 1

Propunem si solicitam
1. Trecere de pietoni la Metro semaforizata, cu buton (precum cea de la Unitatile Militare, sistem implementat de Primarie)
2. Accesul la Metro sa se realizeaze dinspre Cluj N strict via giratia de la BMW (interzicere viraj stanga DIN DN)
3. Iesirea de la Metro sa se realizeze strict pe banda de accelerare, iar apoi pt directia Floresti pe breteaua de intoarcere de la 200 m de Metro (interzicere viraj stanga la iesirea din Metro)
Punctul 2 si 3 realizare PRIN PARAPETI DESPARTITORI (care deja exista in zona, e nevoie doar de ajustarea pozitionarii lor)
4. Realizare statie CTP sensul spre Floresti in zona BMW, cu alveola si trecere de pietoni adiacenta in zona

Siguranta in trafic, atat a pietonilor cat si a soferilor, trebuie sa fie prioritara. Din pacate, asa cum stiti cu totii, DN1 Avram Iancu este drum national, ba chiar european, iar administratia sa este in portofoliul CNAIR prin DRDP. Nicidecum a administratiei publice locale , a Primariei. Asa ca noi propunem, solicitam, cerem, supunem discutiei. Decizia de aplicare si realizarea apartin DRDP Cluj”, transmite primarul.

error: Content is protected !!