Cluj: După 20 de ani, directorul Aeroportului a fost DEMIS!

Updated on septembrie 24, 2017 După 20 de ani la conducerea Aeroportului Cluj, David Ciceo va fi demis începând cu 17 octombrie după votul Consiliului Județean de vineri. Președintele Consiliului Județean spune că este vorba de eficientizarea activității, Ciceo spune că se pune în pericol siguranța aeriană.

David Ciceo, potrivit adevarul.ro: „În cazul în care oameni care nu au calificarea necesară vor prelua conducerea executivă, se va pune în pericol traficul aerian care va intra în Cluj. Pe mine mă interesează siguranţa aviaţiei. Dacă conducerea executivă e preluată de Consiliul de Administraţie de acum s-ar pune în pericol activitatea de aviaţie pentru că nu se pricep, e ca şi cum ar merge un şofer de pe TIR să piloteze un avion.

Cluj: După 20 de ani, directorul Aeroportului a fost DEMIS! 1

Colegii mei s-au uitat peste CV-urile lor şi mi-au spus că nu au o experienţă corespunzătoare în administrarea aeroportului”. Cu o zi înainte Aeroportul celebra, în premieră, atingerea pragului de 2 milioane de pasageri pentru prima dată în istoria instituţiei. Ciceo a susţinut că va ataca în contencios hotărârea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a motivat deciziile de demitere a tuturor directorilor de regii prin aplicarea a Ordonanţei de urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Această ordonanţă are ca scop adoptarea unor „măsuri de eficientizare a întreprinderilor publice” similare cu cele existenţe în cazul unor companii private.

Una dintre cele mai importante măsuri este de numire a directorilor întreprinderilor publice pe baza unei proceduri de selecţie care să aibă la bază competenţa.

Alin Tișe: „Selecţia în cadrul concursului s-a făcut din cei care s-au înscris, nu am idee de ce au fost aşa de mulţi membri ai partidelor politice. Cred că nu a existat interes foarte mare. Să fii membru într-un astfel de Consiliu de Administraţie nu înseamnă să ai responsabilitate foarte mare – trebuie să aprobi toate cheltuielile în condiţiile în care tu nu ai acces la date, responsabilitatea e mare, iar veniturile mici, e o indemnizaţie brută de 900 de lei.

Foarte mulţi au preferat să fie membri cuminţi, să nu deranjeze şi să fie practic anexe ale directorilor. S-a ales din cei care s-au înscris s-a ales. Au rămas şi locuri neocupate din ce am înţeles”.

Advertisements
error: Content is protected !!