„Impresionant… În 1996 aeroportul Internațional Cluj avea 32.000 de călători… Aeroportul a celebrat ieri, 21 septembrie, pentru prima dată în istorie, pasagerul cu numărul 2 milioane, sărbătorit anul acesta la exact 3 luni de la înregistrarea primului milion de pasageri”

Updated on septembrie 22, 2017 Dezvoltarea Clujului se vede prin creșterea uriașă a traficului pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”. Creșterea de la 32,000 la 2 milioane de călătorii, în 20 de ani, demonstrează că s-au întâmplat foarte multe lucruri aici.

Pe Facebook, Tudor Duică a scris. „Impresionant… În 1996 aeroportul avea 32.000 de călători…
Aeroportul Internațional Cluj a celebrat ieri, 21 septembrie, pentru prima dată în istorie, pasagerul cu numărul 2 milioane, sărbătorit anul acesta la exact 3 luni de la înregistrarea primului milion de pasageri în data de 21 iunie, ca urmare a trendului pozitiv de creștere a numărului de pasageri înregistrați în anul 2017.

„Impresionant... În 1996 aeroportul Internațional Cluj avea 32.000 de călători... Aeroportul a celebrat ieri, 21 septembrie, pentru prima dată în istorie, pasagerul cu numărul 2 milioane, sărbătorit anul acesta la exact 3 luni de la înregistrarea primului milion de pasageri” 1

Joi, 21 septmebrie, pasagerul cu numărul 2 milioane a călătorit pe zborul LOT Polish Airlines care a aterizat de la Varșovia și a fost întâmpinat de reprezentanții Consiliului Județean Cluj și ai aeroportului, reprezentanţi ai LOT Polish Airlines, invitați și mass media.

În prezent aeroportul are în portofoliu peste 45 de destinații spre 20 de țări, prin care se asigură deschiderea spre Europa și întreaga lume, având 10 companii care operează zboruri regulate de pasageri și cargo, dar și 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.

Aeroportul Internațional Cluj a înregistrat în perioada ianuarie – august 2017 o creștere de trafic de 55% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. De asemenea, în luna august a anului 2017 s-au înregistrat cei mai mulţi pasageri din istoria aeroportului, pentru o singură lună calendaristică: peste 290.000 de persoane au zburat de la sau spre Cluj-Napoca.
Printre destinațiile regulate favorite de pe Aeroportul Internațional Cluj se numără București Otopeni, Londra Luton, Munchen, Milano, Paris și Barcelona.

error: Content is protected !!