Video Cluj: Al doilea tramvai colorat de artiști circulă de luni seara pe străzile din oraș

Updated on august 22, 2017 Luni seară, în Cluj, a intrat în circulație tramvaiul pictat de către artistul Kero, în cadrul proiectului “Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roți” ediția 2017.  Este al doilea tramvai colorat.

Pe Facebook, Emil Boc a scris: „Primăria susține actul artistic și creativitatea, într-un oraș plin de talente și oameni creativi
Al doilea tramvai colorat de artiști circulă, din această seară, pe străzile din orașul nostru. Primul proiect a fost realizat prin procesul participativ pentru tineret Com’ON Cluj-Napoca 2016, ambele fiind realizate în colaborare de artiștii Ocu și Kero.

Video Cluj: Al doilea tramvai colorat de artiști circulă de luni seara pe străzile din oraș 1

Am participat cu plăcere la lansarea noului tramvai, ce a avut loc în spațiul H33. I-am felicitat, în numele clujenilor, pe artiști pentru implicare, munca depusă și pentru rezultat!
Industriile creative aduc valoare orașului în care trăim, iar astfel de proiecte punctuale sunt un semn al deschiderii comunității noastre și al încrederii pe care o avem în potențialul tinerilor noștri creativi.

Proiectele au fost sprijinite financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și realizate în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca”.

Tot pe Facebook, Adrian Dohotaru un video cu mesajul: „Vin de la „Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roți”, eveniment găzduit de Urbannect, în spațiul H33 păstorit de Dan Clinci. Dincolo de implicațiile estetice, există și o miză legată de înlocuirea automobilului personal, care sufocă orașul, în favoarea transportului public, după cum spuneau Dan ClinciLucian și Kero (în interviu).

Kero Zen și Raw Cocu au pictat un tramvai, poate urmează altele. La alte tramvaie, aș îmbina mesajele artistice cu cele sociale. Mai multe studii arată că automobilele sunt folosite 6% din timp, în rest staționează.

rimăria a arătat cu alte ocazii că 80% dintre mașini au un singur pasager în ele. Iar numărul de automobile în oraș a crescut în 4 ani cu 40%. Deși administrația e conștientă de probleme, iar primarul Boc a participat la evenimentul sponsorizat de municipalitate, măsurile care să încurajeze mobilitatea alternativă la traficul auto sunt timide în raport cu congestia stradală a ultimului deceniu.

Vezi aici Video:

Totuși, la ce presiuni vin din mediile civice și cum pentru o bună parte a clujenilor mașina nu mai e un simbol al statutului social, sunt încrezător că politicile pe mobilitate se vor îmbunătăți anii viitori. La rugămintea lui Kero, nu i-am filmat fața”.

error: Content is protected !!