Cluj: Votezi? „Protejarea pietonilor prin Ziduri Verzi”

Updated on august 24, 2017 Ciprian Olaru propune în cadrul concursului de proiecte, „Bugetare participativă”, organizat de Primărie, proiectul „PROTEJAREA PIETONILOR PRIN “ZIDURI” VERZI”. Proiectul este estimat la 150.000 de euro.

„Incurajarea mersului pe jos trebuie facuta prin crearea unui mediu confortabil. Pietonii necesita protectie suplimentara atunci cand circula pe artere principale datorita traficului intens si de mare tonaj.

Cluj: Votezi? „Protejarea pietonilor prin Ziduri Verzi” 1

Propunerea consta in adaugarea unui “zid” format din gard viu (specii de arbusti/copaci verzi pe toata perioada anului) intre carosabil si trotuar.

DE CE AR TREBUI SPRIJINITĂ/IMPLEMENTATĂ
-reduce poluarea sonora la care sunt supusi pietonii
-asigura o protectie impotriva prafului si noxelor
-protectie pe timp de ploaie (o adevarata problema la cea mai mica ploaie pietonii fiind la mila soferilor pentru a nu fi stropiti)
-asigura umbra pe perioada verii
-imbunatatirea aspectului orasului pe strazi care nu au nimic de oferit in materie de arhitectura

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI

O prima propunere de testare a acestui concept ar fi strada Fabricii intre podul feroviar si bulevardul Muncii. Aceasta este o zona intens circulata fara alternative pentru pietoni datorita necesitatii traversarii podului peste Somes. Se doreste a fi extins peste tot unde trotuarul permite.”

error: Content is protected !!