Cluj: Votezi? „Nicio stradă fără verdeață”

(Last Updated On: August 12, 2017)

Ionescu-Heroiu Veronica propune în cadrul concursului de proiecte, „Bugetare participativă”, organizat de Primărie, „Nicio stradă fără verdeață”. Proiectul este estimat la 150,000 de euro.

Ionescu-Heroiu Veronica: Primăria ar putea porni un program anual de îmbunătățire a calității vieții în oraș prin creșterea suprafeței plantate cu arbuști, flori sau gazon. Ar trebui ca fiecare stradă din Cluj să aibe măcar un strop de verdeață; ar trebui reabilitate/modernizate parcurile și spațiile verzi existente; ar trebui create noi spații verzi și ar trebui reamenajate spațiile verzi acolo unde au fost reabilitate aleile.

Genul acesta de investiții nu necesită un efort financiar foarte mare. Cu un buget de 150000 Euro s-ar putea planta în jur de 5000-10000 arbuști.

DE CE AR TREBUI SPRIJINITĂ/IMPLEMENTATĂ
Unul dintre cei mai titrați specialiști pe dezvoltare urbană, Charles Montgomery, arată cu date empirice în cartea “Orașul Fericit” că oamenii care au acces mai facil la spații verzi de calitate au și o stare a sănătății, fizice și psihice, mult mai bună. Practic, s-a demonstrat prin intermediul unor studii științifice, că oamenii ce au acces la spații verzi de calitate trăiesc mai mult decât cei fără acces.

Primăria Cluj: TU DEPUI PROIECTE
17 Iulie – 20 August
NOI ANALIZĂM
21 August – 1 Octombrie
TU VOTEZI
2 Octombrie – 19 Noiembrie
NOI IMPLEMENTĂM
Începând din 2018

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI
Toate străzile și spațiile publice din oraș, într-un mod sistematic și parte a unui program multi-anual.