(Last Updated On: August 17, 2017)

Andrei Blotor propune în cadrul concursului de proiecte, „Bugetare participativă”, organizat de Primărie, „Demolare turnul parașutiștilor și înlocuire cu un balon static”. Proiectul este estimat la 150,000 de euro.

Andrei Blotor: Demolarea turnului parasutistilor (utilizat prea putin) si inlocuirea lui printr-un parteneriat public/privat cu un balon panoramic . Locul este deja pre-amenajat (vezi foto) iar balonul ar putea fi inscriptionat contra cost cu numele unui sponsor (ca in alte orase unde exista astfel de baloane).

Cluj: Votezi?  „Demolare turnul parașutiștilor și înlocuire cu un balon static”. Vezi prezentare video: 1

Eventual sponsorul daca ar plati balonul ar avea inscriptionarea gratuita pe o perioada de X ani. De asemenea un bilet de intrare , care sa fie incasat de primarie (in totalitate sau in parte , depinde de parteneriat) .

Baloanele statice (care se misca doar pe verticala si sunt ancorate ) pot avea montat si un indicator al calitatii aerului . Acest tip de baloane sunt autorizate pana la 300 de m altitudine . Probabil 150 de metri ar fi suficienti pentru ca deja este amplasat intr-un loc inalt , Cetatuia .

Cu aceasta ocazie se poate reamenaja in timp zona dimprejurul hotelului Belvedere , Parcul Cetatuia care nu arata tocmai bine in unele locuri .

DE CE AR TREBUI SPRIJINITĂ/IMPLEMENTATĂ
A fost frumoasa acea roata panoramica de la Untold doar ca nu prea oferea o panorama foarte buna peste parc . Un balon pe Cetatuie ar oferi o panorama de 360 de grade superba .
Balonul nu se suprapune peste culoarul aerian de zbor al aeroportului . In cazul in care nu este acceptata amplasarea , ea se poate face in parcul Feroviarilor , dupa modernizare .

Prezentare Video:

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI
In locul actualului turn al parasutistilor.