(Last Updated On: August 18, 2017)

Cosmin Dobocan, propune în cadrul concursului de proiecte, „Bugetare participativă”, organizat de Primărie, proiectul „Creșterea gradului de iluminare pe timp de noapte la trecerile de pietoni”. Proiectul este estimat la 40,000 de euro.

„Prin implementarea acestui proiect se doreste cresterea gradului de siguranta al pietonilor care se angajeaza in traversarea strazii pe trecerile de pietoni. Desi sunt semnalizate prin indicatoare rutiere, exista un risc crescut ca aceste treceri de pietoni sa fie mai greu observate de catre conducatorii auto, pe timp de noapte si mai ales in conditii meteo nefavorabile.

Cluj: Votezi? „Creșterea gradului de iluminare pe timp de noapte la trecerile de pietoni” 1

Iluminatul public existent (chiar si in zonele in care acesta a fost recent modernizat) nu asigura o foarte buna evidentiere a acestor treceri de pietoni.

Proiectul propus presupunea amplasarea unor copuri de iluminat suplimentare in imediata apropiere a trecerilor de pietoni, care sa imbunatateasca semnificativ gradul de iluminare la nivelul acestor zone, rezultand o crestere a nivelului de iluminare fata de iluminatul public ambiental.

DE CE AR TREBUI SPRIJINITĂ/IMPLEMENTATĂ
Este nevoie de imbunatatirea gradului de siguranta al tuturor celor angajati in trafic, fie ca este vorba despre pietoni care traverseaza strada, conducatori auto sau bicicilisti.

Primăria Cluj: TU DEPUI PROIECTE
17 Iulie – 20 August
NOI ANALIZĂM
21 August – 1 Octombrie
TU VOTEZI
2 Octombrie – 19 Noiembrie
NOI IMPLEMENTĂM
Începând din 2018

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI
Proiectul se doreste a fi implementat pentru aproximativ 50 treceri de pietoni aflate pe raza municipiului Cluj-Napoca, cu posibilitatea extinderii proiectului daca se dovedeste a fi de succes.”