Cluj: Votezi? „Intersecții sigure pentru bicicliști”. Prezentare Video:

(Last Updated On: August 21, 2017)

Mihai Racu propune în cadrul concursului de proiecte, „Bugetare participativă”, organizat de Primărie, proiectul „Intersecții sigure pentru bicicliști”. Proiectul este estimat la 11,500 de euro.

Mihai Racu: Clujul este un oras dinamic si plin de viata, cu oameni zambitori care imbratiseaza usor ideile bune care le pot face viata mai placuta. Clujul prin dinamica lui are o inclinatie naturala spre inovare.

Multi clujeni isi doresc sa renunte la stresul din trafic si sa foloseasca bicicleta atunci cand meng la serviciu sau ies in oras. Vedem asta prin multitudinea de modele de biciclete pe care le intalnim pe strazi. In ultima vreme tot mai multe electrice care ne ajuta sa invingem dealurile din oras.

Totusi de multe ori lasam bicicleta acasa de frica traficului care pare sa faca fiecare iesire o aventura.
Din acest motiv propunem marcarea inteligenta a unor intersectii majore din oras care sa ii ajute pe cei care vor sa renunte la masina si sa se urce pe bicicleta sa o faca in siguranta.

Vorbim de lucruri simple: zona de stocare pentru biciclete inaintea masinilor la semafor astfel incat biciclistii sa poata vira in siguranta sa stanga si sa nu fie nevoiti sa faca slalom printre masini, instituirea mai multe treceri pentru biciclete cu indicatoare de presemnalizare, marcarea unor suprafete unde biciclistii pot astepta culoarea verde a semaforului fara a se expune pericolelor etc.

DE CE AR TREBUI SPRIJINITĂ/IMPLEMENTATĂ
Numarul de accidente in care sunt implicati biciclisti a crescut in ultimii ani ca urmare a cresterii numarului de biciclisti din trafic dar si a numarului de masini.
Faptul ca infrastructura rutiera nu e pregatita pentru traficul velo e una din cauzele principale de accidente dar si unul din motivele pentru care multi dintre noi inca preferam siguranta oferita de automobilul personal.

Primăria Cluj: TU DEPUI PROIECTE
17 Iulie – 20 August
NOI ANALIZĂM
21 August – 1 Octombrie
TU VOTEZI
2 Octombrie – 19 Noiembrie
NOI IMPLEMENTĂM
Începând din 2018

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI
Prin proiect ar putea fi semnalizate corect circa 50 de intersectii din Cluj Napoca.
Prioritatea majora sunt intersectiile cu benzi de presectie a directiei de mers, acolo unde pentru a se incadra corect biciclistii sunt nevoiti sa faca slalom printre masini care merg in viteza.

PREZENTARE VIDEO:

Revenim cu detalii!