Updated on iulie 30, 2017 Primăria Cluj-Napoca este prima administrație locală din România care implementează procesul de Bugetare participativa online! Clujenii decid cum vor fi cheltuiți o parte din banii achitați prin impozite și taxe locale.
Unul dintre proiectele depuse până acum prevede amenajarea unor gradini verticale pentru a aduce natura in spatiile publice urbane.
Autor: Diana Lupu. Buget estimativ: 30000 euro.
„In spatiile publice din Cluj se prefera amenajarile cu piatra (granit) iar verdeata este doar cu titlu de accent, un copac din loc in loc si niste jardiniere (daca exista). Propun crearea unor gradini verticale, dupa modelul Living Wall din Madrid pentru a aduce natura in spatiile publice urbane. Primaria ar putea colabora cu Gradina Botanica pentru realizarea acestui proiect.
DE CE AR TREBUI SPRIJINITĂ/IMPLEMENTATĂ
Gradinile verticale au multiple beneficii cum ar fi: -cost scazut -maximizarea spatiului: nu ocupa spatiu in plan orizontal deci ar fi aceeasi suprafata disponibila pentru evenimente si terase -plantele contribuie la curatarea aerului si scaderea temperaturii, un lucru important mai ales vara, cand aerul in oras devine sufocant -spatiile astfel activate devin mai placute din punct de vedere estetic
AMPLASAMENTUL PROIECTULUI
Un prim amplasament pentru acest proiect ar fi zidul cetatii de pe Strada Potaissa.”