Cluj: Votezi? Proiect „Parc tematic – România în miniatură”

(Last Updated On: July 28, 2017)

George Costea propune în cadrul campaniei „Bugetare participativă” inițiată de primăria Cluj un proiect numit „Romania in miniatura” , în valoare estimată de 150,000 de euro.

Proiectul „Romania in miniatura” are ca scop cunoasterea, valorizarea si promovarea patrimoniului cultural al Romaniei. Poate fi vazut ca un muzeul al prezentului in aer liber, dar si un itinerar istoric, cultural si artistic.
De asemenea, acest proiect poate constitui o modalitate de a celebra implinirea a o suta de ani de la Marea Unire. Multe orase au un asemenea parc tematic, insa in Romania nu exista asa ceva.

Imaginile si filmuletul atasat se refera la parcul tematic „Italia in miniatura” de la Rimini. Proiectul de fata vizeaza un parc similar care sa aiba forma Romaniei si unde sa fie expuse miniaturi ale monumentelor istorice, religioase, culturale, arhitecturale, ale naturii, statui ale diferitelor personalitati, etc.

Scopul e ca fiecare persoana care intra in acest parc tematic sa isi poata face o imagine despre istoria, cultura si geniul creator al poporului roman. Proiectul se adreseaza tuturor, indiferent de varsta sau conditie sociala, inclusiv turistilor straini care ajung la Cluj, dar nu au timp sa viziteze toata tara. Costurile de realizare a proiectului vor fi amortizate in timp sau chiar injumatatite astfel: – taxa intrare in parc (venituri mai mici dar constante); – inchiriere spatii comerciale (venituri mai mari); – vanzare de materiale promotionale si publicitate.

Primăria Cluj: TU DEPUI PROIECTE
17 Iulie – 20 August
NOI ANALIZĂM
21 August – 1 Octombrie
TU VOTEZI
2 Octombrie – 19 Noiembrie
NOI IMPLEMENTĂM
Începând din 2018

DE CE AR TREBUI SPRIJINITĂ/IMPLEMENTATĂ
Parcul tematic va avea o functie educativa, aici putandu-se tine lectii in aer liber sau organiza itinerarii tematice. Acest aspect se adauga la imaginea Clujului de oras universitar. De asemenea parcul va intra intr-un circuit al parcurilor tematice din Europa si din lume. Alte beneficii: – atragerea de turisti si promovarea Romaniei; – parcul se va adauga la celelalte branduri ale Clujului; – dezvoltarea zonei in care va fi amplasat; – locuri de munca sezoniere si permanente.

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI
Parcul tematic poate fi amplasat in orice zona usor accesibila unde se poate amenaja atat situl propriu-zis cat si un spatiu destinat agentilor economici care vor sa profite de aceasta oportunitate. De asemenea trebuie avut in vedere si fluxul de turisti care vor ajunge din diferite colturi ale tarii si nu numai.