Cluj. Emil Boc: „Lăsaţi lucrurile în Transilvania să îşi urmeze cursul lor firesc, lăsaţi românii şi maghiarii să se înţeleagă aşa cum se înţeleg de foarte multă vreme, lăsaţi-ne să stăm în Piaţa Unirii împreună, şi la Zilele Clujului, şi la Zilele culturale maghiare”

Updated on iunie 20, 2017 Emil Boc a vorbit marți dimineață la Realitatea FM despre scandalul momentului, înțelegerea PSD-UDMR, care ar fi picat până la urmă.

„Lucrurile sunt foarte serioase şi sper ca acest joc să înceteze. O spun clar şi răspicat: nu tensionaţi situaţia din Transilvania pentru un pumn de voturi, dragi PSD-işti, oricare aţi fi voi.

Cluj. Emil Boc: „Lăsaţi lucrurile în Transilvania să îşi urmeze cursul lor firesc, lăsaţi românii şi maghiarii să se înţeleagă aşa cum se înţeleg de foarte multă vreme, lăsaţi-ne să stăm în Piaţa Unirii împreună, şi la Zilele Clujului, şi la Zilele culturale maghiare” 1

(foto:Daniel Barna )

Lăsaţi lucrurile în Transilvania să îşi urmeze cursul lor firesc, lăsaţi românii şi maghiarii să se înţeleagă aşa cum se înţeleg de foarte multă vreme, lăsaţi-ne să stăm în Piaţa Unirii împreună, şi la Zilele Clujului, şi la Zilele culturale maghiare, şi la alte evenimente, să ne respectăm reciproc, nu incitaţi şi nu tensionaţi o situaţie care este stabilă. Nu treceţi linia roşie. Există întotdeauna lucruri – şi vă spune unul care îşi iubeşte ţara, dar care iubeşte şi respectă comunitatea maghiară, care ţine la convieţuirea paşnică – care nu pot fi depăşite.

Această situaţie este stabilă atâta vreme cât politicienii nu îşi bagă coada şi nu incită. Maturitatea şi echilibrul trebuie să învingă, spre beneficiul relaţiilor noastre reciproce şi al detensionării situaţiei.

Dacă politicienii tensionează situaţia, evident că lucrurile pot să ia o cu totul altă turnură. Lăsaţi Transilvania deoparte de jocul vostru politic, nu negociaţi situaţia noastră de aici pentru un pumn de voturi”, a spus Boc, la Realitatea FM și preluat de Ziua de Cluj.

error: Content is protected !!