De pe Aeroportul Cluj direct în SUA și Canada (New York și Montreal). Vezi de când:

Updated on mai 14, 2017 Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat zilele trecute într-o emisiune la postul de televiziune NCN, moderată de Răzvan Dumitrescu vedeta Antena 3, că în aproximativ 5 ani se va putea zbura direct spre SUA și Canada.

Răzvan Dumitrescu: V-ați gândit cumva la destinație Cluj-Statele Unite?De pe Aeroportul Cluj direct în SUA și Canada (New York și Montreal). Vezi de când: 1

David Ciceo: Direct, în momentul de față nu putem deoarece nu ne permite lungimea pistei. Pista actuală de 2,100 de metri are capacitate portantă de Boeing 747 de aproximativ 400 de tone. Odată cu devierea râului Someș, vom avea o pistă de aproximativ 3,400 de metri și vom avea zboruri directe Cluj-New York.
Doar pista ne împiedică, potențial avem.

Noi suntem convinși, pentru că doar o porțiune din Someș mai trebuie deviată, eu estimez că în 5-6 ani vom avea zboruri directe Cluj-New York

Răzvan Dumitrescu: 5-6 ani trec repede. Chiar credeți că deviază oamenii aștia Someșul la timp?

David Ciceo: O parte spre oraș este deviat, a mai rămas doar porțiunea din mijloc. Potențialul pentru zborurile intercontinentale este dovedit și de zborurile foarte bune pe care le avem la Dubai și Tel Aviv. În momentul de față avem zboruri Wizz la Dubai, Tel Aviv.

Răzvan Dumitrescu: Deci dvs ne spuneți că în 5-6 ani va fi cursă directă Cluj-New York sau Washington.

David Ciceo: Cluj-New York, Montreal. Din analizele noastre aceste două rute ar fi cele mai fezabile și garantăm că odată cu inaugurarea pistei de 3.400 de metri vom inaugura și acest zbor.

De pe Aeroportul Cluj direct în SUA și Canada (New York și Montreal). Vezi de când: 2
Oricum, ne gândim la un nou terminal, capacitatea actuală duce până la 3,5 milioane de pasageri. Continuăm cu dezvoltarea infrastructurii.

error: Content is protected !!