Video Cluj: Un palmier de peste 16 metri a evadat prin acoperișul celei mai înalte sere a Grădinii Botanice. Vezi ce trebuie făcut pentru a fi salvat de la tăiere:

Updated on aprilie 19, 2017 Un palmier de peste 16 metri, vechi de 150 de ani, a ieșit prin acoperișul celei mai înalte sere a Grădinii Boranice din Cluj Napoca.

Este doar o chestiune de timp până ce şi celelalte specii de palmieri vor ajunge până la acoperişul serei. Pentru a evita tăierea copacilor este nevoie de cel puţin 50 de mii de lei pentru a înălţa clădirea care adăposteşte plantele exotice.

Video Cluj: Un palmier de peste 16 metri a evadat prin acoperișul celei mai înalte sere a Grădinii Botanice. Vezi ce trebuie făcut pentru a fi salvat de la tăiere: 1

”Am avea nevoie de o supraînălțare a serelor, măcar cu încă patru metri, ca să ajungem la 20 de metri, o înălțime potrivită pentru palmier”, a declarat Crina Mocan, biolog, pentru TVR Cluj.

Biologii spun că acesta nu este singurul palmier care riscă să își scoată frunzele prin acoperișul serei, mai sunt două plante mature, destul de înalte, care în câțiva ani vor străpunge și ele acoperișul.

Pentru a salva palmierul este nevoie de 50 de mii de lei pentru a se înălța sera. Lucrarea necesită materiale speciale pentru un nou schelet metalic.

error: Content is protected !!