Hai la Cluj! „Salariile din Cluj vor avea cea mai mare rată de creştere în următorii 4 ani, de 10% pe an indiferent de deciziile guvernamentale”. Vezi de ce:

Updated on aprilie 21, 2017 Salariile angajațiilor din companiile private din Cluj Napoca vor crește cu 10% pe an, a explicat Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei de HR Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies. Motivul? Investițiile puternice din zonă.

La nivel național salariile angajaților din companiile private vor crește cu 4,5% pe an, potrivit estimărilor angajatorilor care participă la studiul salarial al Mercer, dublu faţă de nivelul creşterilor efectuate de companiile din Europa de Vest, unde se aplică majorări salariale mai mici, dar la salarii mult mai mari, informează zf.ro

Hai la Cluj! „Salariile din Cluj vor avea cea mai mare rată de creştere în următorii 4 ani, de 10% pe an indiferent de deciziile guvernamentale”. Vezi de ce: 1

(foto: Ioana Dragan)

În următorii patru ani, salariile angajaţilor români vor continua să crească, mai ales în zonele în care se fac investiţii puternice.

„Dacă ar fi să ne uităm la harta salariilor pe judeţe, consider că în Cluj va exista cea mai mare rată de creştere în următorii patru ani, de 10% pe an, indiferent de deciziile guvernamentale. Apoi, urmează Braşov şi Iaşi cu creşteri de 7% pe an, în timp ce în Sibiu, Alba, Timiş, Bucureşti şi Argeş se vor înregistra creşteri de 6% pe an“, a explicat Alina Popescu, prezentă la emisiunea online de business ZF Live.

„Judeţele cu cele mai mari salarii sunt cele în care s-au făcut foarte multe in­ves­tiţii de către companiile multina­ţio­na­le, în care şomajul este aproape inexis­tent, iar tipurile de joburi sunt din do­me­nii variate.

În judeţele mai dezvoltate, un­de salariile angajaţilor trec peste 2.000 de lei net pe lună, nu sunt investiţii doar în pro­ducţie, ci şi în servicii IT, financiare etc., spre deose­bi­re de ju­de­ţele cu salarii mici, unde exis­tă în general in­­vestiţii foar­te puţine, în gene­ral în pro­duc­ţie“, a spus Alina Po­pes­cu.

Salariul mediu la nivelul întregii economii a ajuns anul trecut la 2.088 de lei net pe lună, în creştere cu 12% faţă de anul 2015.

Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş şi Sibiu sunt zonele în care angajaţii au obţinut anul trecut cele mai mari salarii nete, cu valori cuprinse între 2.138 de lei şi 2.857 de lei net pe lu­nă, arată datele centralizate de ZF pe ba­za datelor de la Institutul Naţional de Sta­tistică. Acestea sunt, de altfel, sin­gurele judeţe în care salariul mediu a de­păşit valoarea de 2.000 de lei net pe lună.

error: Content is protected !!