Cluj: REVOLTĂ la CTP. 100 de șoferi au amenințat: „Ne gândim să tragem vagoanele în faţa Primăriei şi să blocăm traficul. Să vedeţi atunci cum le zboară scaunele”

Updated on martie 15, 2017 Se pare că sunt probleme mari cu banii la CTP Cluj. Chiar dacă se achiziționează autobuze noi iar autobuzele de pe trase sunt mai mereu pline, șoferii sunt nemulțumiți că au primit salarii mai mici pentru luna trecută decât se așteptau.

Totul a început marţi, în data de 14, când personalul companiei îşi primeşte fluturaşii cu salariile. Oamenii au constatat că banii sunt mai puţini decât îşi calculaseră, aşa că au decis să protesteze, informează linia9.ro.

Cluj: REVOLTĂ la CTP. 100 de șoferi au amenințat: „Ne gândim să tragem vagoanele în faţa Primăriei şi să blocăm traficul. Să vedeţi atunci cum le zboară scaunele" 1

Miercuri dimineaţă, la capetele de linie au fost lipite afişe, în care şoferii şi impiegaţii erau invitaţi la ora 13.30 în parcarea de pe bulevardul 21 Decembrie, din faţa clădirii principale a CTP. De acolo, angajaţii ar urma să meargă la conducere şi să ceară socoteală. Şefii de coloană au trimis imediat persoane care să dea jos afişele şi vor să organizeze joi o întâlnire la garajul companiei.

„Vrem să ne întâlnim cu şefii când decidem noi, nu când vor ei, pentru că noi suntem cei care muncim. Salariile noastre sunt mici, iar nepoţii care lucrează prin birouri câştigă foarte bine”, s-a plâns unul dintre angajaţii CTP.

Şoferii spun că, dacă problemele lor nu vor fi rezolvate, iau în calcul posibilitatea încetării lucrului într-una dintre dimineţile viitoare.

La ieşire, angajaţii s-au arătat tot nemulţumiţi. „Ne-au spus că ceea ce facem noi este ilegal. Ne-am cerut drepturile, nu este nimic ilegal în asta. Data viitoare nu mai venim la sediu, ci oprim lucrul. Ne gândim să tragem vagoanele în faţa Primăriei şi să blocăm traficul. Să vedeţi atunci cum le zboară scaunele”, a afirmat un şofer citat de Ziua de Cluj. Acesta a subliniat că oamenii sunt decişi să ceară demisia liderilor de sindicat, care – în opinia lor – fac jocurile conducerii.

Directorul CTP, Liviu Neag, a reacţionat la anunţul angajaţilor. „La ora actuală, situaţia este clară: cu sindicatele s-a stat de vorbă, şi săptămâna trecută, şi acum două săptămâni. S-a discutat şi pe coloane, am finalizat cu tramvaiele, cu autobuzele, urmează să finalizăm şi cu troleibuzele.

Am avut trei runde de întâlniri cu sindicatele, care acoperă 95-97% din personal, şi am stabilit nişte reguli. Eu după regulile acestea lucrez. Mai sunt unii care nu înţeleg cum funcţionează o companie cu atât de mulţi angajaţi şi care doresc să se simtă importanţi”, a spus Neag.

error: Content is protected !!