Bucureștiul încurcă Clujul! Emil Boc: „Mai creăm un ambuteiaj enorm la intrarea în oraș”

Updated on martie 6, 2017 Pe 14 februarie, primarul Emil Boc a lansat un atac dur la adresa Guvernului Grindeanu pentru că a blocat la finanțare Centura Metropolitană chiar dacă se obținuseră fonduri europene.
Săptămâna trecută Bucureștiul a reacționat iar Compania Naţională de Investiţii Rutiere a cerut săptămâna trecută Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP Cluj) o estimare a costurilor realizării studiului de fezabilitate pentru o parte din proiectul Transregio Feleac, Centrura Metropolitană.

„Acum o săptămână am primit o adresă din partea companiei (Direcţia Fonduri Nerambursabile din CNIR n.r.) şi a Ministerului Transporturilor o evaluare a studiului de fezabilitate (SF) a legăturii de la Gilău până la Cora. Este faza întâi a proiectului, iar faza a doua va fi programată probabil la anul.

Bucureștiul încurcă Clujul! Emil Boc: „Mai creăm un ambuteiaj enorm la intrarea în oraș” 1

Ne ocupăm de şapte zile să scoatem la licitaţie studiul, compania ne-a dat mandat. Zilele acestea sper să stabilim valoarea estimată a studiului de fezabilitate; acesta ne va da trei variante de traseu.

În principiu, şoseaua pleacă din sensul giratoriu de la Cora, ocoleşte Floreştiul şi Gilăul şi se va insera în DN1, înaintea Terasei Căpuş, unde se va realiza un sens giratoriu. Până acum, centura aceasta a fost o poveste, acum e concret.

Poate la rectificarea bugetară din vară vom primi sume şi pentru elaborarea SF-ului pentru faza a doua a proiectului”, a spus Gelu Cecan, directorul DRDP, la Realitatea FM Cluj și preluat de Ziua de Cluj.

Primarul Emil Boc este nemulțumit de soluția aleasă de Ministerul Transporturilor.

„Tronsonul Cluj (Nodul N Mănăştur) – centura de sud – Selgros – Nodul centura Apahida / Vâlcele) este VITAL pentru deblocarea traficului în Cluj. Se pune căruţa înaintea cailor. Sau cel puţin să se lucreze concomitent la ambele sectoare. Tronsonul 1 e necesar, dar fără corelare cu al doilea nu facem decât să mai creăm un ambuteiaj enorm la intrarea în Cluj.

Deci tronsonul din Cluj-Napoca trebuie prima dată. Sper să îşi schimbe strategia în interesul clujenilor”, a declarat Emil Boc citat de Ziua de Cluj.

Transregio Feleac are lungimea totală de 38,3 km şi un cost estimat iniţial la 126,3 milioane de euro. Drumul Gilău Vest – Cluj-Napoca Vest are 14,1 km şi se intersectează cu Autostrada Transilvania. Realizarea acestei şosele i-ar ajuta foarte mult pe locuitorii din Floreşti, care stau zilnic în ambuteiaje pe DN 1.

Advertisements
error: Content is protected !!