(Last Updated On: February 22, 2017)

Consiliul Județean Cluj anunță că a rezolvat problemele de la Aeroportul Cluj și că va demara construcția unui parking auto etajat de 1.470 de locuri.

Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj, a iniţiat un proiect de hotărâre vizând aprobarea Actului adiţional nr. 2 la Contractul de concesiune de lucrări publice, încheiat între Consiliul Judeţean Cluj şi S.C. UTI Parking & Hotel Management. Proiectul de hotărâre urmează a fi supus aprobării în următoarea şedinţă a forului administrativ judeţean. Dacă va fi aprobat, lucrările de construire a parkingului auto etajat de 1.470 de locuri din incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, pot începe.

Aeroportul Cluj. Încep lucrările la noul parking. Vezi câte locuri va avea: 1

Situația a fost deblocată ca urmare a demersurilor întreprinse în ultima perioadă de Consiliul Judeţean şi care au vizat eliberarea imobilelor ocupate de reprezentanţii unor instituţii publice şi de societăţile comerciale aflate în chirie.

„Acest contract a fost suspendat în urmă cu mai mulţi ani din cauza problemelor cu amplasamentul. În contextul în care am convenit deja asupra eliberării, cel târziu luni, 27 februarie, a ultimului imobil de pe amplasamentul viitorului parking, în acest moment nu mai există absolut niciun obstacol în calea demarării acestei investiţii imperios necesare unui aeroport de mărimea celui din Cluj”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj citat de citynews.ro.

Obligația concesionarului S.C. UTI Parking & Hotel Management S.R.L. de construire a parkingului etajat a fost suspendată printr-o hotărâre a CJ din 2011.

Suspedarea acesteia a fost determinată de existenţa, pe amplasamentul atribuit în vederea construirii parkingului, a mai multor imobile unde își desfășurau activitatea Direcţia Generală a Vămii, Unitatea Specială de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi societăţi care realizau activităţi conexe aviaţiei, generatoare de venituri pentru Aeroport și care funcționau în baza unor contracte încheiate pentru o perioadă de cinci ani.

Prin Contractul de concesiune de lucrări publicedin august 2010, S.C. UTI Parking & Hotel Management s-a angajat să construiască un parking auto suprateran cu o capacitate de 1.470 de locuri de parcare şi o suprafaţă construită desfăşurată de 37.800 de metri pătraţi.

De asemenea, concesionarul s-a obligat să realizeze şi o extindere a parcării existente la o capacitate minimă de 530 de locuri de parcare, în suprafaţă de circa 17.550 de metri pătraţi, lucrare care a fost executată şi dată în folosinţă în anul 2011 şi pentru care CJ Cluj percepe o redevenţă totală anuală pentru exploatare de 66.250 de euro.