(Video) Cluj, capitala protestelor civice. Peste 1,000 de clujeni au ieșit ieri în stradă pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea. La București au ieșit doar 200

(Last Updated On: January 12, 2017)

Peste 1,000 de clujeni au protestat ieri pentru a cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Protestul s-a îndreptat și împotriva lui Liviu Dragnea, președintele PSD.

Protestele au fost provocate de decizia Avocatului Poporului de a contesta la Curtea Constituţională articolul de lege care interzice celor care sunt condamnaţi definitiv în dosare penale să facă parte din Guvern.

La Cluj-Napoca, locul de întâlnire al protestatarilor a fost în Piața Unirii. De acolo, oamenii au plecat în marş pe Bulevardul Eroilor, spre Prefectură, și a revenit în Piața Unirii pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Este traseul „clasic” al demonstraţiilor civice din Cluj-Napoca. „Acest Ciorbea trebuie să dispară și să plece. El ar trebui să îi apere pe cei nevoiași, dar în schimb s-a vândut intereselor PSD”, a declarat unul dintre protestatari pentru stiridecluj.ro și preluat de digi24.ro.

Mulțimea a mai strigat: „Dragnea nu uita, va veni și vremea ta!”, „Victor Ciorbea nu uita, astăzi vrem demisia” şi „Jos condamnaţii”. Cei aproape o mie de manifestanţi au purtat pancarte pe care scria: „Victor Ciorbea, eşti concendiat” și „Afară cu avocatul penalilor”.

La Bucureşti, protestul numit „Victor Ciorbea, eşti demis!” a fost organizat, pe Facebook. Au venit în Piaţa Universităţii aproape 200 de oameni care au scandat „Jos Ciorbea!”, „Avocatul hoţilor şi al mafioţilor!” şi „Demisia!”.

Unii dintre demonstranţi au purtat pancarte pe care scria „Nu vrem infractori în Guvern, Parlament, instituţii şi agenţii ale statului! Nu amnistie, nu graţiere!”, transmite News.ro.

Şi la Iaşi, a fost organizată o acţiune de protest, în Piaţa Palatului Culturii, la care au participat zece persoane. De asemenea, la Vaslui, în Piaţa Unirii din oraş, cinci oameni au cerut demisia Avocatului Poporului. Aceştia au venit cu două afişe pe care scria „Demisia, Ciorbea” şi „Avocatul cui?”.

Toate acţiunile de protest au fost iniţiate pe Facebook. O petiţie online prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a fost iniţiată la sfârşitul săptămânii trecute.

Vezi aici Video:

Vezi aici Video:

Petiţia, intitulată „Victor Ciorbea, eşti concediat”, fusese semnată, până miercuri seară, de circa 143.000 de persoane.