U Cluj adoptă modelul “Hagi” şi pregăteşte construirea unei baze de un milion de euro

Updated on ianuarie 11, 2017 Modelul academiei de fotbal a lui Gheorghe Hagi se vrea a fi adoptat și de cei de la Universitatea Cluj, care au în plan construirea unei baze de pregătire în comuna Ciurila în valoare de 1 milion de euro.

Managerul sportiv al noului club, Ioan Ovidiu Sabău, are un plan interesant pentru aducerea echipei în prim planul fotbalului românesc. Se dorește construirea unei baze pentru ca formaţia să crească armonios, pe principii solide.

U Cluj adoptă modelul "Hagi" şi pregăteşte construirea unei baze de un milion de euro 1

“S-a discutat cu primarul de acolo, care vrea să ajute Universitatea. Vom concesiona probabil pe 49 de ani un teren în comună și acolo va fi această bază.

E imperios necesar să avem aceste condiții minime. Vorbim de normalitate, de un lucru obligatoriu pentru o echipă care își propune să facă performanță în viitor. Această bază este prioritatea mea numărul unu, alături de centrul de copii și juniori. Până pe 20 ianuarie va fi gata întreg planul, cu estimări financiare, cu tot ce este nevoie.

Sunt oameni cu mare potență financiară în oraș care au spus că iubesc această echipă. Clujul are un potențial, cred că există posibilitatea să oferim Universității un centru de acest gen. În alte orașe mult mai mici, se poate. Aici de ce nu s-ar putea?

Dacă nu putem face atât pentru o echipă, atunci nu putem avea obiective mari, ci doar mici, foarte mici. Atunci nu ne vom mai gândi la performanță, ci vom rămâne cu gânduri din acestea de divizia D, C. Eu sunt încrezător. Ar trebui ca toate cluburile să aibă o bază de acest gen”, a spus Sabău pentru actualdecluj.ro și preluat de digisport.ro

După 14 etape în Liga a 4-a, “U” este lider, cu 40 de puncte acumulate. Sunt şanse mari astfel ca din sezonul viitor să se obţină biletele pentru liga a 3-a, planul fiind să se obţină promovări succesive astfel încât în cel mai scurt timp clujenii să evolueze din nou pe prima scenă fotbalistică a României.

error: Content is protected !!