“Silicon Valley” de Cluj: S-a primit terenul, începe construcția

(Last Updated On: April 19, 2017)

Construcția Parcului Științific și Tehnologic Tetapolis, cunoscut și ca „Silicon Valley” de Cluj, un proiect unic la nivel național, a intrat în linie dreaptă.

Consiliul Județean Cluj a anunțat aprobarea transferului unui teren în suprafaţă de 86.333 de metri pătraţi din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, teren ce urmează a fi folosit la extinderea Parcului Industrial TETAROM I în vederea realizării Parcului Științific și Tehnologic TETAPOLIS.

În acest sens, Președintele Consiliului Județean Cluj a numit deja funcționarii din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean și a dispus termenele în care se vor realiza operațiunile necesare în vederea întocmirii și semnării procesului-verbal de predare-primire a terenului, demers ce va fi urmat de semnarea protocolului de predare-primire a imobilului.

„Mă bucură faptul că acest proiect de interes major pentru judeţul Cluj şi pe care l-am susţinut încă din perioada în care eram senator are un parcurs favorabil, astfel încât în cel mai scurt timp să putem trece efectiv la edificarea Parcului Științific și Tehnologic Tetapolis. Marele merit al acestui proiect unic la nivel naţional este că va contribui la crearea de noi locuri de muncă bine plătite de care este atâta nevoie și la consolidarea statutului Clujului de pol al cercetării-inovării și producției de înaltă tehnologie” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.