Cluj: 4 școli au fost închise astăzi din cauza gerului

(Last Updated On: January 9, 2017)

Gerul de afară a determinat închiderea a patru unități de învățământ din județul Cluj. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ger pentru 36 de județe din țară, printre care și Clujul, valabil astăzi și mâine.

În aceste condiții, patru unităţi şcolare din judeţul Cluj au fost închise atât din cauza frigului, cât şi a unor defecţiuni apărute la sistemele de încălzire ale acestora, indormează mediafax.ro

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de ISJ Cluj, vor fi închise parţial o grădiniţă şi parterul unei şcoli unde învaţă elevii din învăţământul preşcolar.

“Luni vor fi închise două unităţi şcolare în judeţul Cluj, cele din comunele Mărişel şi Măguri Răcătău din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. De asemenea, luni şi marţi, vor fi închise parţial, din pricina unor defecţiuni apărute la sistemele de încălzire, alte două unităţi de învăţământ: Grădiniţa Jucu de Mijloc şi Şcoala din Luna (fiind afectat parterul clădirii, unde învaţă elevii din nivelul preşcolar, respectiv clasele de la nivelul pregătitoare până la clasa a III-a)”, se arată în comunicat.

Conform anunțului ANM: „În intervalul 9-10 ianuarie în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.”