„Adio aeroport ! Zboruri plăcute de la Cluj. Deschiderea amânată cu aproape 1 an”

Updated on decembrie 23, 2016 Tristețe mare șa Târgu Mureș după ce președintele Consiliului de admnistrație a declarat că lucrările la aeroport vor dura cel puțin 10 luni. Wizz Air a decis să-și mute toate cursele de la Mureș la Cluj după ce autoritățile de acolo au mințit în privința pistei. Nu este exclus ca, în cazul în care reparațiile să depășească mult termenul de 10 luni, aeroportul să intre în faliment. Deja salariile sunt plătite direct de la Consiliul Județean, lucru ce ar putea încălca legile concurenței, fiind un ajutor de stat către o companie privată.

Președintele Consiliului de Administrație, Peti Andras citat de punctul.ro: „Demararea procedurilor de obținere a unui credit este o condiție prin care se pot demara procedurile de achiziție la lucrări.

„Adio aeroport ! Zboruri plăcute de la Cluj. Deschiderea amânată cu aproape 1 an” 1

Sperăm ca până în octombrie-noiembrie 2017 – dar este un caz optimist care nu ia în considerare eventualele contestații sau piedici puse în calea acestor proceduri – operatorul aerian va reveni după ce se reface pista, și urmează ca anul viitor să renegociem și clauzele contractuale.”

Plenul Consiliului Judeţean Mureş a aprobat în şedinţa de miercuri contractarea şi garantarea unei finanţări rambursabile în valoarea de 77 milioane de lei. Suma va fi utilizată pentru realizarea reparaţiei capitale a pistei Aeroportului „Transilvania” Tîrgu-Mureş.

Reparaţia are statutul unei investiţii semnificative în infrastructura Aeroportului şi este absolut necesară în vederea asigurării funcţionării acestuia. Prin realizarea acestei investiţii s-ar elimina toate neconformităţile identificate şi constatate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. O dată finalizată procedura de contractare a finanţării vor fi demarate procedurile de licitaţie în vederea realizării investiţiei efective, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi în şedinţa din luna noiembrie.

Conform Radio Mureş, o altă hotărâre a plenului CJ Mureș de miercuri prevede transferul unei sume de peste 800.000 de lei pentru cheltuielile curente de personal și de consumuri. Banii erau prevăzuți pentru reparația pistei de decolare-aterizare.

În 13 decembrie, Wizz Air a alocat pentru Aeroportul din Cluj cea de-a şasea aeronavă și a deschis 6 noi rute către cinci ţări – Stockholm, Bratislava, Baden-Baden, Frankfurt Hahn, Larnaca şi Malta.

error: Content is protected !!