Scandal între Aeroportul Cluj și cel din Târgu Mureș. Wizz Air își mută zborurile la noi!?

Updated on noiembrie 15, 2016 Aeroportul Internațional “Transilvania” din Târgu Mureș a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că zborurile Wizz Air din 16 și 17 noiembrie se mută la Cluj fără să prezinte un motiv. Pe Facebook, cei din Mureș speculează că oficialii aeroportului local au mințit compania Wizz Air că avioanele pot ateriza în siguranță acolo dar sunt prea grele pentru pistă.

Din cauza restricțiilor operaționale temporare de pe Aeroportul Internațional “Transilvania”, compania transportatoare a decis redirecționarea zborurilor de mâine și joi, către Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj Napoca,transmite, într-un comunicat de presă, conducerea Aeroportului Internațional „Transilvania” Tîrgu-Mureș.

15057968_340551299645747_519889941_n

„Vor fi afectaţi pasagerii care au zboruri spre Londra (Luton), Frankfurt Hann şi Roma (Ciampino).
La această oră, pasagerii afectați de modificare sunt contactați pentru rambursarea completă a serviciilor achiziționate sau pentru o nouă rezervare, fără costuri suplimentare.

Pasagerii sunt cei care decid păstrarea biletelor beneficiază de transfer gratuit între aeroporturile Transilvania Tîrgu-Mureș și Avram Iancu Cluj. În cazul în care aleg să călătorească pe cont propriu, cheltuielile de transport le vor fi suportate de către Wizz Air.

Conducerea Aeroportului Internaţional “Transilvania” îşi cere scuze pentru inconvenienţele create şi informează clienţii că întreprinde toate măsurile pentru revenirea, în cel mai scurt timp, la orarul normal de zboruri” se mai arată în comunicat.

Pe Facebook, Andrei Cocîrdan din Mureș a scris: „Situatia aceasta mizera se stia de foarte multi ani si nu s a facut….nimic. Ba mai mult, cert e ca au fost interese ca situatia sa ramana aceeasi.

Mic sfat (atat cat ma pricep si eu) catre CJ Mures: faceti toate demersurile ca LRTM sa devina aeroport cargo, macar in al 14 lea ceas, caci altfel in maxim 3 ani e end of story”.

Se așteaptă reacția companiei Wizz Air iar dacă toate zborurile și le va muta la Cluj atunci Aeroportul din Târgu Mureș, cel mai probabil, va intra în faliment.

Între cele două aeroporturi există de mult timp un război, dus și în sălile de tribunal. În cele din urmă se pare că noi vom câștiga războiul. Economic, nu pot exista două aeroporturi mari la o asemena distanță.

error: Content is protected !!