CTP: Pensionarii au transport gratuit în 2017 în Cluj, Florești și Apahida

(Last Updated On: November 8, 2016)

Pensionarii vor avea și în 2017 gratuitate pe liniile de transport CTP sin Cluj, Florești și Apahida. Mai jos aveți condițiile.

Comunicat CTP:
Ca urmare a HCL nr. 715/2007, completata prin prevederile HCL nr. 195/2009, toate persoanele varstnice si pensionarii cu domiciliul stabil in municipiul Cluj-Napoca, cu varsta peste 70 de ani, indiferent de veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi”, precum si persoanele varstnice si pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” sub 1.300 lei, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe toate liniile pe raza municipiului Cluj-Napoca si pe raza comunelor Floresti si Apahida. De aceeasi facilitate beneficiaza toti cetatenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca (indiferent de cuantumul venitului).

Aceleasi 2 acte normative mentioneaza ca toti pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” cuprinse intre 1.301 si 1.500 lei, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe o singura linie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Persoanele beneficiare ale L 118/1990 si L 189/2000 – stramutati, refugiati, deportati si detinuti politici – beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe toate liniile in cadrul Asociatiei Metropolitane de Transport Public Cluj (municipiul Cluj-Napoca, comunele Floresti, Apahida, Baciu, Chinteni, Feleacu si Ciurila).

Pentru a evita aglomerația la chioșcurile CTP Cluj-Napoca și pentru a avea o evidență clară a tuturor persoanelor care beneficiază de aceste drepturi, eliberarea abonamentelor pentru anul 2017 se va desfășura în perioada 10 noiembrie 2016 – 15 ianuarie 2017, la urmatoarele puncte CTP Cluj-Napoca:

Cartierul Mărăști
Sediul CTP – B-dul 21 Dec. 1918 nr.79A; Mărăști – B-dul 21 Dec. 1918, IRA – Str. A. Vlaicu

Cartierul Gheorgheni –
Bistriței – Str. N. Titulescu; Băișoara – Al. Băișoara

Cartierul Zorilor
Zorilor – Str. Observatorului

Cartierul Mănăștur
Minerva – Str. Primăverii; Câmpului – Str. Cl. Mănăștur; Fabrica de Bere – Str. Cl. Mănăștur

Cartierul Grigorescu
1 Decembrie 1918 – Str. Fântânele; Buzău – Str. Al. Vlahuță

Carterele Dâmbu Rotund, Iris
Gară – P-ța Gării; Clujana – P-ța 1 Mai

Centru – Piața Mihai Viteazul.

Pensionarii si persoanele varstnice vor avea asupra lor urmatoarele documente:
Buletin / carte de identitate – in original;
Ultimul cupon de pensie;
Ultimul abonament – se va preda;
Fotografie recenta;

In plus, beneficiarii L118, L189 si OUG214 vor prezenta la biroul de abonamente:
Decizia sau Hotararea de la Casa Judeteana de Pensii Cluj ;

Doua copii dupa ultimul cupon de pensii.
Persoanele care in anul 2016 nu au beneficiat de abonament se vor prezenta la biroul de abonamente SEDIU CTP Cluj-Napoca S.A. – B-dul 21 Dec. nr. 79A, avand asupra lor si decizia de pensionare.