Aeroportul Cluj distruge Aeroportul Mureș. Din vina lor. După ce le-am luat cursele Wizz Air îi punem la plată: 20 de milioane de euro!

Updated on noiembrie 18, 2016 În aceste zile, clujenii sunt dușmanii numărul unii pentru cei din Mureș pe motiv de Aeroport. După ce Wizz Air a anunțat că-și mută zborurile la Cluj din Mureș, pentru că cei de acolo au mințit compania în legătură cu pista, acum mureșenii au pierdut un proces important: se anulează o investiție de 20 de milioane de euro la cererea Aeroportului din Cluj.

Potrivit clujust.ro, Aeroportul Cluj a cerut anularea unei hotărâri a Consiliului Județean Mureș prin care Aeroportul de acolo a fost ajutat cu aproximativ 20 de milioane de euro pentru realizarea unor lucrări. Clujenii au considerat acest lucru un ajutor de stat iar judecătorii le-au dat dreptate.

15057968_340551299645747_519889941_n

Prin anularea hotărârii de Consiliu Județean, cheltuielile trebuie plătite de Aeroportul Mureș care nu are acești bani.  Fără banii de la Wizz Air și cu plata acestor 20 de milioane  de euromai mult ca sigur Aeroportul Mureș va da faliment.

Prin urmare instanța de contencios a hotărât: ”Admite acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta RA Aeroportul Cluj-Napoca în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Județean Mureș. Dispune anumarea HCJ Mureș nr.47/2013 privind aprobarea contractării și garantării unei finanțări rambursabile interne/externe în valoare de 89.000.000 lei”

Sentința poate fi atacată cu recurs de către Consiliul Județean Mureș.

Reprezentanții Aeroportului Targu Mures au precizat in dosar că ”în speță nu se poate vorbi de o eventuală încălcare a reglementărilor comunitare și nici naționale referitoare la ajutorul de stat, atâta vreme cât finanțarea a cărei contractare și garantare s-a hotărât privește o investiție de interes județean, proprie a județului Mureș, ce se va efectua în vederea fluidizării circulației pe DN15 (E60) la km 61+330, nu a regiei.”

error: Content is protected !!