FELICITĂRI! El este cel mai bun elev din Cluj. A primit ieri Premiul de excelență în educație 2016

(Last Updated On: September 28, 2016)

Nechita Sebastian a fost declarat cel mai bun elev al Clujului. El a primit ,,Premiul de Excelenta in Educatie 2016”, intr-o festivitate dedicata celor 221 de elevi care au obtinut rezultate deosebite la olimpiade si concursuri scolare.

Elevii clujeni au primit distinctia de ,,Excelenta in educatie” intr-o gala festiva, unde au fost onorati cu prezenta de IPS Mitropolitul Clujului Andrei, de prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, de rectorul USAMV, Cornel Catoi, iar din partea Eparhiei de Cluj-Gherla de preotul Furtuna Marius Grigore, consilier pe probleme de invatamant al PS episcop Florin Crihalmeanu. Partenerul evenimentului, Consiliul Judetean Cluj a fost reprezentat de Marius Manzat, vice-presedintele CJ, informează stirileprotv.ro.

14483379_313724382328439_510509510_n

Elevii au urcat rand pe rand pe scena pentru a-si ridica diplomele si premiile in bani asigurate de Consiliul Judetean Cluj – 30 de elevi care au obtinut premii internationale si au activat in loturile nationale, 44 de elevi cu premii I, 35 cu premii II, 39 de elevi cu premii III, 55 de elevi au obtinut anul trecut mentiuni si 17 medalii.
Premiul de Excelenta in Educatie se acorda in fiecare an celui mai merituos dintre elevi. Nechita Sebastian a reusit in anul scolar 2015-2016, ca elev in clasa a XII-a al Liceului de Informatica ,,Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca sa obtina nu mai putin de 4 premii nationale si internationale dintre care cea mai inalta distinctie a fost Medalia de Bronz obtinuta la Olimpiada Internationala de Informatica.

Intr-un moment aparte, au fost premiati in cadrul Galei Excelentei in Educatie si cei 6 elevi clujeni care au reusit performanta de a obtine media 10 la examenele nationale din vara lui 2016, conform Ordinului de ministru cu nr. 5166 din 2016 privind acordarea de stimulente financiare absolventilor care au obtinut media 10.

Premiile le-au fost inmanate elevilor de reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Gheorghe Vuscan, respectiv de inspectorul scolar general, Valentin Claudiu Cuibus. Cu media 10 la Evaluarea Nationala au fost felicitati elevii Maria Moldovan si Meda Cristina Titu de la Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu” Cluj-Napoca, respectiv Ionut Florin Bratu si Ioana Ventel de la Scoala Gimnaziala „Avram Iancu” Turda, iar cu media 10 la Bacalaureat au fost premiati Raul Bogdan Oltean, absolvent al Colegiului National „George Baritiu” si Radu Andreescu, absolvent al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.