Primăria a preluat Cluj Arena care scapă astfel de faliment. Vezi ce datorii a preluat orașul:

Updated on septembrie 24, 2016 Consiliul Local Cluj Napoca a votat trecerea stadionului Cluj Arena din patrimoniul Consiliului Județean în cel al Primăriei.

Terenul, în suprafaţă de 55.055 mp şi stadionul Cluj Arena, a trecut din proprietatea judeţului Cluj şi administrarea Consiliului Judeţean Cluj, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în urma votului consilierilor de la care au lipsit cei ai PSD, în semn de protest faţă de lipsa dialogului pe această temă, informează prosport.ro

14445333_1678464835802424_1568967948_n

Primarul Emil Boc a declarat, în cadrul şedinţei, că era nevoie de luarea unei astfel de decizii pentru ca „bijuteria judeţului, Cluj Arena, să iasă din impasul în care se află din cauza impozitului impus de Curtea de Conturi”.

„Datele pe care le-am primit arată clar că dacă n-ar fi existat acest impozit, Cluj Arena putea foarte bine să funcţioneze, să se autoîntreţină în baza evenimentelor pe care le are, printr-un management performat, care s-a văzut”, a spus Boc.

El a adăugat că îşi propune ca, după trecerea Cluj Arena la Primărie, stadionul şi Sala Polivalentă să fie administrate unitar de către aceeaşi entitate pentru a putea fi organizate evenimente sportive sau culturale de anvergură.

În 28 septembrie, Consiliul Judeţean Cluj va trebui să valideze, în şedinţă, trecerea Cluj Arena de la CJ la Primăria Cluj-Napoca.

Stadionul a acumulat datorii de peste 15 milioane de lei şi pierderi de peste 6 milioane de lei. Datoriile Cluj Arena reprezintă impozite neplătite pe clădiri faţă de Primăria Cluj-Napoca pe ultimii cinci ani, plus penalităţi de întârziere.

 

 

Advertisements
error: Content is protected !!