Updated on martie 11, 2016 Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare fac controale la magazinele din Cluj și Sălaj unde ar fi fost livrată o brânză infestată cu E.coli care a îmbolnăvit zilele trecute 40 de copii din Pitești.
[ads1]
Pentru că este vorba de o firmă românească, inspectorii nu transmit numele acestei companii. Nu este normal să aibă aceleași probleme ca și Lactate Brădet în sprijinul căreia au sărit mii de români pe Facebook.
Dacă ați cumpărat brânză în ultimele zile, probabil, inspectorii vă transmit urări de sănătate ca să mâncați brânză pe riscul dumneavoastră. Și ca să vedeți că nu sunt chiar așa răi, inspectorii au oferit un element ajutător: firma este din Jibou
Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj fac controale în peste 100 de magazine din județele Sălaj și Cluj, unde ar fi fost livrată brânza produsă de o firmă din Jibou, principalul suspect în cazul îmbolnăvirilor cu E.coli din Pitești.
„Ieri (joi-n.r.) am început ancheta, în urma notificării DSV Argeș, și astăzi (vineri-n.r.) continuăm (…) Vom recolta probe, probabil sâmbătă va ieși unul din rezultate iar al doilea, e posibil să iasă duminică și luni vom face un comunicat de presă cu concluzii. Noi facem ancheta în tot județul, pentru că de la unitatea de producție s-a distribuit la peste 100 de alte unități din Sălaj și la câteva din județul Cluj. În paralel facem anchetă și în comerț”, a declarat pentru Agerpres și preluat de citynews.ro Vasile Chindriș, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj.
[ads2]
Acesta spune, încă, că există rezerve referitor la faptul că brânza ar fi fost infestată cu E.coli la ieșirea din fabrica din Jibou, explicând că o contaminare a produselor ar fi fost posibilă oriunde pe lanțul de distribuție. În plus, Chindriș precizează că doar în Pitești au fost semnalate probleme, deși lotul de brânză comercializat în mai multe zone din țară a fost de peste 2 tone.
„Brânza a fost livrată unui depozit de unde s-a vândut unei firme de catering și de acolo la copii. Este la a treia mână produs acolo și contaminarea se putea produce pe tot lanțul, inclusiv de la depozit la firma de catering sau de la catering la bucătăria unde s-a preparat. Dacă era incriminat acest lot, după părerea mea ar fi trebui să apară și alte probleme. Să vedem, dacă găsim în comerț, vom face analize la probele respective”, a completat Vasile Chindriș.
Reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 40 de elevi ai Școlii I.L. Caragiale din Pitești s-au prezentat la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la cantina unității de învățământ.
În urma testelor efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș, a fost descoperită prezența bacteriei E-coli și a unui stafilococ în brânza servită copiilor.