Updated on martie 10, 2016 Selecționerul Naționalei, Anghel Iordănescu, și-a trimis zilele trecute un „spion” care să inspecteze starea gazonului de pe Cluj Arena.
[ads1]
Mai sunt 17 zile până la amicalul de gală cu Spania, iar gazonul din Ardeal continuă să-i dea frisoane selecționerului, spun cei de la gsp.ro. În urmă cu câteva zile, secundul Ionuț Badea a fost la Cluj pentru a vedea starea suprafeței de joc și a afla detaliile lucrărilor.
„Nu i-a dat vești prea încurajatoare lui Iordănescu”, spun surse federale. E motivul pentru care FRF monitorizează operațiunile de pe arena ce va găzdui partida cu ibericii, vizitată ieri și de o delegație a forului de la Madrid.
(foto: Cluj Arena, 8 martie)
Patru oficiali spanioli au inspectat stadionul, iar „la final s-au declarat încântați de ceea ce au găsit”, susține Radu Rațiu, directorul ” Cluj Arena”.
„N-au avut niciun fel de solicitări neobișnuite, doar chestiuni normale: au cerut ca în vestiar să aibă permanent gheață la dispoziție pentru jucători, au vrut să știe condițiile oferite la zona VIP, s-au interesat dacă se mai dispută vreo întâlnire până pe 27 martie”, a mai subliniat Rațiu.
Gazonul e încă în faza de șantier. Muncitorii lucrau și ieri pe zonele laterale și pe centrul dreptunghiului verde, marea majoritate a suprafeței e încă acoperită cu o prelată specială. Mircea Crăciun, directorul EcoGarden, firma ce a montat iarba la început și se ocupă acum de reamenajare, susține că „nu există niciun motiv de panică. Totul va fi OK la ora partidei”.
[ads2]
Apoi a detaliat: „Planeitatea și elasticitatea terenului, care asigură securitatea jucătorilor, sunt deja la nivel optim. Au fost rezolvate și sistemul de preluare a apei și drenajul. Trebuie să mai așteptăm să se atingă și cota de îndesire, care oferă și aspectul estetic. Oamenii urmăresc fiecare centimetru de gazon. Estimez că în maximum două săptămâni, adică în jur de 23-24 martie, vom fi complet în regulă. Și apoi tăiem și aranjăm iarba exact cum ne va cere Iordănescu!”.
„Ceea ce operăm acum la Cluj e o procedură de mentenanță excepțională, prin supraînsămânțare, nisipare, fertilizare. Spaniolii au întrebat cum se derulează lucrurile și au plecat fără niciun fel de emoții referitoare la teren”
Mircea Crăciun, director EcoGarden