„Capitala de la Cluj. Ne place sau nu ne place nouă, sudiștilor, capitala sportului, reprezentarea acestuia, se mută încet-încet la Cluj- Napoca”

Updated on martie 6, 2016 Anghel Iordănescu, Reghekampf, Lupescu, dezamăgiți că România nu poate juca împotriva Spaniei la București și trebuie să vină la Cluj.
Ovidiu Ioanițoaia a scris astăzi un editorial pe blogsport.gsp.ro intitulat Capitala de la Cluj în care face câteva observații pertinente.

[ads1]

„Nu răspund clujenii pentru problemele bucureștenilor și nu pot fi ei socotiți, sub nicio formă, spectatori de rang inferior, de mâna a doua. Dimpotrivă, Clujul și, în sens mai larg, Provincia ar merita ca selecționata de fotbal, și nu doar ea, să le viziteze mai des, să nu le ocolească. Atât că în teritoriu există puține stadioane omologate internațional, foarte puține! La Cluj, la Ploiești și la Piatra Neamț. Din 2017 va fi și la Craiova.

Ne place sau nu ne place nouă, sudiștilor, capitala sportului, reprezentarea acestuia, se mută încet-încet la Cluj- Napoca. După duelul cu Cehia, acolo se va juca și întâlnirea de Fed Cup cu Germania. La fel, inaugurată în 2014 și capabilă să primească aproape 10.000 de oameni, Sala Polivalentă din Transilvania va găzdui în 2017 CE de gimnastică și o grupă a Europenelor de baschet masculin.

12788017_194837034217175_1387753461_n

Dată fiind anvergura lor, era logic ca întrecerile amintite să se desfășoare la București, dar unde?! În parc, la Muzeul Satului?! Pe lângă că Polivalenta de pe Dâmbovița, depășită, datează din 1974, capacitatea ei e la jumătatea celei de pe Someș, așa că, să fiu iertat, Emil Boc n-a vorbit aiurea. Se vede cu ochiul liber că Bucureștiul, prost condus, dacă nu cumva și furat uneori, a rămas rău de căruță”.

[ads2]

În altă ordine de idei, FRF a anunțat oficial astăzi locurile de disputare a partidelor chiar dacă Arena Națională se va redeschide în 21 martie. Meciul România- Lituania se va desfășura la Giurgiu, pe terenul Astrei, iar România-Spania la Cluj.

Primarul interimar al capitalei, Răzvan Sava:

I-am invitat pe reprezentanții Federației Române de Fotbal pentru a le prezenta situația din cazul National Arena. I-am asigurat că sunt primul care vreau ca stadionul să fie redeschis. Vreau ca bucureștenii să se bucure de aceasta investiție.
În acest moment stadionul nu are autorizație de securitate la incendiu.
Am depus la MDRAP expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia acreditat la nivel european.
În urma testelor făcute a reieșit că materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislația în vigoare și pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Națională să obțină autorizația de securitate la incendiu.
Îl solicit public domnului vicepremier Dâncu să grăbească procedurile la minister și să elibereze agrementul necesar.
Am depus expertiza în data de 19 februarie. Teoretic, cel mai tarziu 19 martie, am putea avea agrementul pentru obținerea autorizației. Cel mai tarziu, pe 21 martie am putea deschide stadionul.
În cazul în care MDRAP nu va elibera agrementul, voi găsi altă soluție pentru a-l redeschide cat mai repede”.

Advertisements
error: Content is protected !!