Updated on martie 1, 2016 Clujul este unic. În 2015/2016 a demonstrat/demonstrează că este singurul oraș capabil din România să organizeze pe bandă rulantă competiții sportive de calitate unde entuziasmul spectatorilor este la cote maxime. Și n-a fost nevoie decât de un stadion de 5 stele, o Sală Polivalentă fantastică și oameni de nota 10.
Ceea ce se întâmplă acum, mutatul echipei naționale de fotbal la Cluj pentru că la București au construit un stadion de 200 de milioane de euro care nu se poate folosi, este diferența subtilă dar sănătoasă între Ardeal și sudul țării. Fără jigniri și fără complexe. Nu se poate să te numești București Capitala României și să îți bați joc de 200 de milioane de euro și nimănui să nu-i pese. Politicieni, locuitori. O delăsare care întruchipează perfect sudul României.
De ce are succes Clujul? Veniți și vedeți. Clujul nu este perfect. Dar se muncește. Iar dacă primarul Emil Boc ar da drumul la proiectele curajoase pe care le tot primește pe birou circulația din oraș s-ar îmbunătăți considerabil.
După amicalul România- Spania Clujul este la un pas să dea iar lovitura. Ar putea organiza un meci din Liga Campionilor la Handbal.
CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare au demarat deja pregătirile pentru meciurile din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, cu Rostov, respectiv Buducnost, programate în perioada 1-3 aprilie (tur), respectiv 8-10 aprilie (retur). Şi fiecare întâmpină deja anumite probleme.
CSM Bucureşti are o problemă mai delicată, nu are Sala Polivalentă la dispoziţie pentru 1-3 aprilie, aceasta fiind închiriată pentru un alt eveniment sportiv, Dance Masters 2016, întrecere de dans sportiv aflată şi în calendarul internaţional. Manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor este programată de EHF tot în perioada 1-3 aprilie, iar Bucureştiul nu are nicio altă arenă la dispoziţie pentru o partidă de un asemenea nivel.
[ads2]
O variantă pentru partida cu Rostov ar mai fi fost Sala „Dinamo”, doar că aceasta nu are aviz ISU (!), iar până nu este promulgată legea cu privirea la răspunderea asumată, acolo nu se pot programa meciuri cu public!
Astfel, dacă EHF nu-şi va da acordul ca partida CSM Bucureşti – Rostov să se joace la sfârşitul lunii martie, atunci campioana României va fi nevoită să plece în provincie, la Rm. Vâlcea sau Cluj, spun cei de la prosport.ro.
Pentru cei care nu au fost încă la Cluj vă sugerăm să vizionați acest video postat de Aerials pe Youtube.com:
Frumos Clujul, nu-i așa? 🙂