„Știi care a fost primul parc din centrul Clujului salvat de la distrugere, în urmă cu peste 20 de ani? Ai idee de ce peste 20.000 de studenți clujeni (din aproximativ 30.000 câți erau atunci în oraș) au ieșit în stradă în toamna lui 1995, inaugurând traseul de protest Piața Unirii – Cinema Victoria – Prefectură – Sora – Primărie – CCS?”

Updated on februarie 4, 2016 Clujenii cu simț civic care vor să afle mai multe detalii despre protestele din ultimii 25 de ani din oraș o pot face sâmbătă , 6 februarie, de Ziua Roșiei Montane, în cadrul Turului Implicării Civice.
Turul, organizat de România Curată, cu plecare de la ora 11.00 din spatele Teatrului Național, îl va avea ca ghid pe Mihai Goțiu, jurnalistul care urmărește mișcările civice încă de la începutul anilor 90.

„Știi care a fost primul parc din centrul Clujului salvat de la distrugere, în urmă cu peste 20 de ani? Ai idee de ce peste 20.000 de studenți clujeni (din aproximativ 30.000 câți erau atunci în oraș) au ieșit în stradă în toamna lui 1995, inaugurând traseul de protest Piața Unirii – Cinema Victoria – Prefectură – Sora – Primărie – CCS? Știi de ce și când au avut loc Hunoriada, ocuparea de la Conti sau lansarea în Piața Unirii a ghidului nesupunerii civice?

Vrei să afli cum s-au născut, la Cluj, în urmă cu peste 10 ani, afișele MindBomb cu mesajele ”Șpaga ucide!” și ”Corupție zilnic!” ori primele campanii civice pentru recâștigarea spațiului public al orașului? Știai că pe soclul statuii lui Avram Iancu au existat, desenate în mozaic, stele de mare, delfini și căluți de mare?

Știi cine a plantat ”dinții de balaur” pe Eroilor sau unde se află monumentele denumite Alba ca Zăpada și cei șapte pitici, Ghilotina, Cubul, La Popice, Monumentul McDonalds și ce legătură au toate acestea cu spiritul civic al Clujului?

cluj-26-Laszlo-Marko conti-rosia-montana greva-studenti-1 panouri-scrise piata-unirii-jos-comunismul

foto: romaniacurata.ro

Deplasarea se va face CU AUTOCARUL, pe traseu fiind programate mai multe opriri surpriză (timp total estimat al turului – 2 ore).

[ads2]

Participarea la tur este gratuită, dar în limita locurilor disponibile în autocar, motiv pentru care vă rugăm să vă înscrieți completând formularul de aicihttps://docs.google.com/forms/d/1Kh9mcSN1DQqNCW_cNXh0l6ubu2DnYKcufE9dOyb2p40/edit?usp=sharing_eid&ts=56b08193 . Cei înscriși au prioritate (în ordinea înscrierii) ”, scriu organizatorii.

Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului Turul Implicării Civice

Mai mult, prin tragere la sorți, participanții la Turul Implicării Civice vor avea șansa că câștige câte un exemplar din cărțile Afacerea Roșia Montană, respectiv Fraierilor!, de Mihai Goțiu. De asemenea, cele două titluri vor putea fi achiziționate cu o reducere de 25%.

error: Content is protected !!