Cluj: Bărbat bolnav de gripă porcină internat astăzi în spital

Updated on februarie 9, 2016 Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu gripă porcină creşte de la o zi la alta. Un bărbat din Deva a fost trimis în această dimineaţă la spitalul din Cluj, informează observator.tv. Pacientul are gripă porcină. Medicii spun însă că evoluţia acestuia este bună.

Săptămâna trecută, în schimb, un bărbat de 38 de ani a murit. Pacientul nu-şi făcuse vaccinul antigripal şi suferea şi de alte afecţiuni.

Potrivit sfatulmedicului.ro, Simptomele gripei porcine sunt asemanatoare gripei normale, astfel pacientul prezinta: febra; tuse; durere in gat; dureri musculare; dureri de cap; frisoane; oboseala.
Au existat cazuri in care pacientii au prezentat diaree si varsaturi in urma infectarii cu virusul gripei porcine.

Deoarece aceste simptome pot fi provocate si de alte afectiuni, medicul specialist este singura persoana in masura sa spuna daca un pacient este infectat sau nu cu virusul gripei porcine.

Daca o persoana prezinta simptomele caracteristice gripei porcine, aceasta trebuie sa intre in carantina la domiciliu, iar atunci cand tuseste sau stranuta trebuie sa isi acopere nasul si gura cu un material textil sau servetel nazal, care se va arunca ulterior la gunoi.
Urmatorul pas este spalarea mainilor!

Daca sunt respectate aceste reguli minine de igiena este prevenita raspandirea virusului gripei porcine.

[ads2]

Metode de prevenire:

1. Spalarea mainilor in mod regulat cu apa si sapun, in special dupa tuse sau stranut. Sau se recomanda folosirea servetelor umede cu alcool pentru curatarea mainilor.

2. Evitarea contactului direct cu persoanele infectate.

3. Evitarea atingerii gurii, nasului sau ochilor persoanelor infectate.

Carnea de porc mai poate fi consumata?
Da. O persoana nu se poate imbolnavi de gripa porcina in urma consumului de carne de porc sau alte preparate din carne de porc.

error: Content is protected !!