Cluj: 3 parcări subterane în centrul orașului și alte 20 de parcări supraetajate în cartiere. Electorale sau nu asta ar fi soluția pentru decongestionarea traficului

Updated on februarie 3, 2016 Un studiu de decongestionare a traficului din oraș, făcut pentru Cluj Napoca, prevede ca soluție pentru rezolvarea lipsei locurilor de parcare construirea a trei parcări subterane în centrul orașului și alte 20 de parcări supraetajate în cartiere.
În planul de mobilitate urbană durabilă se punctează zonele în care ar fi necesare locurile de parcare. Doar că în cele deja existente cam bate vântul, iar şoferii tot pe trotuare îşi lasă maşinile!

„Acest plan de mobilitate urbană spune faptul că ar fi binevenite parkinguri atât în zona centrală cât și în cartierele orașului, lucru pe care noi l-am început și suntem orașul din țară cu cele mai multe parkinguri la această oră. În permanență încercăm să identificăm noi locuri în care putem să construim parkinguri pentru clujeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Iulia Perșa, pentru TVR Cluj.

Conform studiului făcut de specialiști în Piața Mihai Viteazu problema locurilor de parcare ar putea fi rezolvată prin construcția unui parking subteran de 700 de locuri.

[ads2]

Deși în această piață există deja un parking șoferii preferă să își lase mașina tot pe marginea drumului.

„Acolo este un parking care are multe locuri de parcare goale pentru că șoferii pregeră să parcheze neregulamentar pe trotuarele din zonă. În această zonă poliția locală acționează zilnic și aplică cel puțin zece amenzi pe zi”, a mai declarat Iulia Perșa.
Vezi aici Video:

Posted by TVR Cluj on Wednesday, February 3, 2016

Crezi că vor rezolva problema traficului din oraș?

error: Content is protected !!