Cluj – Iași cu Wizz Air, Ryan Air, Tarom sau Blue Air?

Updated on ianuarie 28, 2016 Conducerea Aeroportului din Iași au ambiții mari pentru 2016. După deschiderea mai multor rute europene ieșenii se gândesc și la cursele interne. Astfel, ei doresc să facă legături directe către Cluj și Timișoara.
„În acest an vor fi înfiinţate mai multe curse, pe care noi le-am anunţat pe măsură ce au apărut. În plus, pentru Timişoara avem cereri exprese de înfiinţare a unei curse şi mizăm pe transformarea ei în realitate în vară sau toamnă. Până la sfârşitul anului vom avea o cursă operaţională spre Madrid. De asemenea, traficul est-vest se anunţă în creştere, pe măsură ce legăturile Iaşului cu vestul devin tot mai necesare, iar altă infrastructură nu avem. Ne gândim şi la o cursă Iaşi – Cluj“, a declarat Marius Bodea, directorul Aeroportului Iași pentru ziaruldeiasi.ro.

Râmâne de stabilit operatorul aerian care să efectueze cursele Wizz Air, Ryan Air, Tarom sau Blue Air. Wizz Air a dat o lovitură de imagine după ce a anunțat cursa Cluj- București iar Ryan Air spun că intră pe piața locală începând din noiembrie. Ei își vor deschide o bază aeriană la Timișoara.

[ads2]

Chiar dacă estimarea de 835.000 de pasageri se va confirma la sfârşitul acestui an, Iaşul se va afla în continuare la mai mult de cinci ani în urma Clujului. Astfel, Aeroportul „Avram Iancu“ a depăşit un milion de pasageri încă din 2013, iar în 2012 a înregistrat un trafic de 932.000 de pasageri.

error: Content is protected !!