(Last Updated On: January 22, 2016)

Anunțul Ryan Air că va deschide o bază aeriană la Timișoara și va ataca piața românească nu a lăsat indiferentă compania Wizz Air. În perioada următoare se așteaptă și reacția TAROM.
Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj anunţă faptul că, începând cu data de 22 iulie 2016, un nou zbor va fi operat pe relaţia Cluj-Napoca – Bucureşti Otopeni, de către compania aeriană Wizz Air.

Ruta va fi operată cu o frecvenţă de 6 zboruri săptămânale, în fiecare zi a săptămânii, mai puţin sâmbătă, după următorul program:
Cluj-Napoca – Bucureşti Otopeni
CLJ – OTP W6 3491 plecare 20:35 și sosire 21:25
OTP – CLJ W6 3492 plecare 21:55 și sosire 22:50

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat a declarat: “Consiliul Judeţean Cluj salută decizia companiei Wizz Air de a redeschide zborurile interne între Cluj-Napoca şi Bucureşti, începând cu 22 iulie 2016. Consider că acest zbor va consolida traficul de pasageri pe relaţia Cluj – Bucureşti şi cu această ocazie doresc să îmi reafirm sprijinul pentru dezvoltarea Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj, cu atât mai mult cu cât în anul 2017, aeroportul va depăşi pragul de 2 milioane de pasageri”.

[ads2]

“Acest nou zbor va aduce beneficii pentru pasagerii noştri, frecvenţe sporite şi tarife de călătorie mai mici pe ruta Cluj-Napoca – Bucureşti şi ne bucurăm că operatorul aerian Wizz Air şi-a respectat angajamentul făcut faţă de Aeroportul Internaţional Cluj şi faţă de judeţul Cluj, odată cu lansarea primelor zboruri în anul 2007”, a precizat David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj.
dvdvd
Wizz Air a anunţat că va cere doar 39 de lei pe bilet, informează digi24.ro. Cel care vrea să călătorească în prezent pe această rută are următoarele variante: merge șapte ore cu maşina, ia avionul de la TAROM şi plăteşte minim 150 de euro, ori ia trenul, merge 10 ore şi plăteşte 100 de lei.