Cluj: Astra Film on Tour aduce 6 filme de top la cinema Victoria

Updated on ianuarie 22, 2016 Cele mai aclamate documentare ale momentului au fost proiectate la Astra Film Sibiu 2015 iar acum ajung în premieră la Cluj-Napoca între 22 și 24 ianuarie 2016 la Cinema Victoria. Astra Film on Tour este o ocazie unică pentru clujeni de a vedea filme de nonficțiune de top la ei în oraș, filme apreciate la nivel internațional și cu o carieră festivalieră remarcabilă.

Vineri, 22 ianuarie 2016, programul Astra Film on Tour ia start de la ora 17:30 cu filmul Spartacus & Cassandra (regia Ioannis Nuguet). informează agerpres.ro. Distins cu Marele Premiu la Astra Film Festival 2015, documentarul este o incursiune în lumea a doi frați romi de origine română care locuiesc în periferia Parisului prinși într-o confruntare decisivă pentru viitorul lor: o viață în sărăcie pe străzi alături de părinții lor ori o viață mai sigură cu un acoperiș deasupra capului și acces la educație alături de o familie adoptivă. De la ora 19:00, publicul clujean va urmări filmul Outside (regia Andrei Schwartz) – Premiul pentru cel mai bun documentar, competiția România. Inițial filmul prezintă lupta unui pușcăriaș cu vina și cu viața în afara închisorii, însă în final întreaga poveste ia o turnură derutantă. Care este motivul pentru care deținutul a servit ani la rând o minciună?

În a 2-a zi (sâmbătă, 23 ianuarie 2016), de la ora 17:30 controversatul The Wolfpack (regia Crystal Moselle) face cunoscută viața a șase frați adolescenți a căror tată a decis că trebuie să-i protejeze de societate, așa că nu le-a permis niciodată să părăsească apartamentul în care locuiesc situat chiar în centrul New York-ului, în schimb le-a dat undă verde la colecția sa de filme de ficțiune. Adolescenții nu au niciun fel de percepție a realității, în schimb își petrec timpul reconstituind scene din filmele preferate. De la ora 19:00, filmul I am the People (regia Anna Roussillon) urmărește modul în care Farraj, un om simplu care se ocupă cu cultivatul pământului, trăiește revoluția egipteană din fața televizorului, în comparație cu conaționalii săi aflați în miezul revoltei.

În ultima zi de Astra Film on Tour – duminică, 24 ianuarie 2016, de la ora 20:00 este programat filmul The Seven dwarfs of Auschwitz (regia Ursula Macfarlane). Șapte frați pitici din Maramureș, cântăreți și interpreți, ajung în timpul ocupației naziste cobai pentru experimentele doctorului Mengele, în mod miraculos, tocmai acesta este și motivul pentru care scapă cu viață. Left on Purpose (regia Justin Schein), proiectat de la ora 21:00, este un film despre prietenia dintre regizor și Mayer Vishner, un fost activist care se luptă cu depresia clinică, alcoolul, drogurile și cu frica de a nu deveni o povară pentru ceilalți. În timp ce foștii lui colegi au renunțat treptat la activism, discursul său anti-sistem rămâne viu și i se întipărește tot mai preganant ideea sinuciderii ca ultim act politic.

Proiecțiile au loc la Cinema Victoria – Bulevardul Eroilor, nr. 51. Accesul la proiecții se face pe bază de bilet sau abonament. Prețul unui bilet pentru o singură proiecție este de 10 RON (preț întreg) și 8 RON (preț redus), iar un abonament care asigură acces la toate proiecțiile costă 30 RON.

Astra Film On Tour la Cluj este organizat de Astra Film, CNM Astra, Consiliul Județean Sibiu, Cinema Victoria Cluj-Napoca.

PROGRAM:

22 ianuarie – ora 17:30 – Spartacus & Cassandra

           - ora 19:00 - Outside

23 ianuarie – ora 17:30 – The Wolfpack

           - ora 19:00 - I am the People

24 ianuarie – ora 20:00 – The Seven Dwarfs of Auschwitz

           - ora 21:00 - Left on Purpose (FOTO SUS)
error: Content is protected !!