Clujul se „pulverizează”. O altă clădire din Centrul orașului a „atacat” pietonii. Au căzut bucăți mari de tencuială iar balustradele ornamentale de pe acoperișstăteau să cadă

Updated on decembrie 28, 2015 Timpul nu are milă cu clădirile din centrul orașului. Peste 500 de clădiri sunt la un pas de prăbușire pentru că proprietarii refuză, din diferite motive, să le repare. Dacă cineva ar dori să le dărâme pentru că sunt pericol public, cu siguranță ar fi linșat. Este mai „omenește” să le lași să cadă, bucată cu bucată, direct în capul trecătorilor.
Astăzi, bucăți din tencuiala de pe fațada unei clădiri de pe strada Eroilor au căzut în stradă. Pompierii au intervenit și au înlăturat și alte porțiuni care puteau reprezenta un pericol pentru pietoni. Însă, responsabilitatea aparține proprietarului, la fel ca și în cazul celor 500 de clădiri din Cluj aflate în stare de degradare.

În dimineața zilei de 28 decembrie bucăți din tencuiala unei clădiri de pe strada Eroilor din Cluj-Napoca au căzut pe trotuar. În astfel de cazuri, pompierii intervin dacă sunt solicitați, cu toate că proprietarii sunt cei care trebuie să ia măsuri pentru a preveni astfel de situații.

28 45 geege

“Au fost niște elemente de tencuială care au căzut inițial și a intervenit un echipaj cu o echipă și autoscara de intervenție la înălțime. Inițial, am fost solicitați în ceea ce privește tencuiala de pe fațada clădirii, iar colegii mei au văzut că balustradele ornamentale care erau deasupra acoperișului erau precar susținute și au estimat că este posibil, la rândul lor, să cadă.

Astfel, au înlăturat și ornamentele respective. Obligația pentru remedierea aspectelor ce țin de clădire îi revine proprietarului. În cazul în care sunt aceste situații în zonele cu flux de persoane, așa cum e cazul trotuarelor sau zonele pietonale publice, unde există riscul de rănire, se impune intervenția noastră pentru a evita astfel de situații”, a declarat, pentruVocea Transilvaniei, Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

[ads2]

Cu toate că bucățile de tencuială au fost înlăturate pentru moment, nu înseamnă că situația este complet rezolvată, clădirea putând reprezenta în continuare un pericol pentru trecători.

“Am înlăturat ceea ce era vizual, dar noi nu avem o expertiză a clădirii și nu putem face așa ceva. Putem estima doar vizual ceea ce ar putea să reprezinte un pericol de cădere. Este o intervenție de urgență”, a mai precizat Andrei Biriș.

Advertisements
error: Content is protected !!