(Last Updated On: November 9, 2015)
foto: Vocea Transilvaniei
foto: Vocea Transilvaniei

Situație dezastruoasă în Cluj în privința barurilor, cluburilor și restaurantelor. Inspectoratul de Situații de Urgență (ISU) și Protecția Consumatorilor s-au gândit să facă un control la sânge iar rezultatele sunt edificatoare.

Peste 70 de cluburi, baruri sau restaurante din Cluj-Napoca au fost amendate cu peste 125.000 de lei, în urma unor controale ale ISU şi Protecţiei Consumatorului, principalele nereguli constatate fiind cele privind activităţile de apărare împotriva incendiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX si preluat de zf.ro.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj transmis, luni, în opt situaţii reprezentanţii localurilor verificate trebuie să se prezinte, în zilele următoare, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj pentru finalizarea controalelor.

“ISU Cluj a organizat, în perioada 7 – 9 noiembrie, un control la 26 de obiective – cluburi, baruri, cafenele, restaurante din municipiul Cluj-Napoca, fiind date 13 amenzi cu o valoare totală de 75.500 lei. Principalele deficienţe constatate au fost cele privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, existenţa şi funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, în opt situaţii reprezentanţii localurilor verificate trebuie să se prezinte, în zilele următoare, la ISU Cluj pentru finalizarea controalelor”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Prefecturii Cluj au subliniat că şi inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care au verificat 45 baruri, cluburi, discoteci şi cafenele din municipiu, au dat amenzi în valoare de 50.600 de lei.

[ads2]

”Au existat şi 18 decizii de suspendare de activitate în rândul agenţilor economici verificaţi – lipsă extinctoare, lipsă ventilaţie sau ventilaţie necorespunzătoare, lipsă delimitare spaţiu fumători / nefumători, lipsă autorizaţie”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

În paralel cu aceste acţiuni, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj efectuează controale la firmele care comercializează materiale pirotehnice pentru a evita eventuale incidente, dată fiind apropierea sărbătorilor de iarnă.

Din păcate, ISU Cluj și Protecția Consumatorilor nu au niciun respect față de cetățeni deoarece nu prezintă o listă cu locațiile închise și amendate. Acești funcționari publici au impresia că mai trăiesc în comunism, unde se poate ascunde totul sub preș, nu într-o societate dominată de Facebook unde informația trebuie să circule liberă.

Dacă știți care locații au fost închise sau amendate vă rugăm să le lăsați numele la comentarii.