Video Cluj. „Enigma Cafe” Cel mai tare local din România: 7 statui de metal in miscare, un design unic. Vezi aici Video:

Updated on octombrie 26, 2015 brbrbrrbbr

Pub-ul Enigma Cafe a fost redeschisă acum o săptămână cu un nou design. Este primul pub kinetic steampunk cu 7 mecanisme in mișcare.  Designerii sunt Alexandru Tohotan si Zoltan Zelenyak, cei care au dat „culoare” și localurilor Submarine Pub sau Joben Bistro din Cluj-Napoca.

Redecorarea a durat aproape doi ani, timp în care managerii s-au lovit de neîncrederea persoanelor din jur vizavi de un proiect atât de ambițios și, mai ales, atât de greu de realizat.

“Toată lumea face un decor static, care nu reprezintă, practic, ceea ce sunt oamenii.  Realizarea unei sculpturi în mișcare durează în medie doi ani și șansele de reuită sunt de 25%. E un super record pentru că noi avem aici șapte sculpturi în mișcare care au fost realizate în mai puțin de doi ani. Am avut și ajutorul unor ingineri pricepuți și a echipei de designeri de la 6sense”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Mihai, managerul localului.

Întreg localul se vrea a fi un tablou al societății, al cărei atribut principal, în zilele noastre, este mișcarea.

“Nu am vrut neapărat să mergem pe ideea de steampunk. Există multe localuri cu tematică steampunk, însă obiectele sunt “agățate” de perete. Sunt statice. Tematica noastră a fost mișcarea. Alunecarea spre steampunk au făcut-o cei doi designeri”, a mai adăugat managerul localului.

Enigma Cafe are șapte mecanisme în mișcare. Fiecare încăpere deține cel puțin o mașinărie care captivează privirea și care poftește la introspecție.

Prima sală este și “camera biciclistului”, un personaj care a făcut furori pe internet. El reprezintă o oglindă a societății, este omul care lucrează pentru ca lucrurile și societatea, în ansamblul ei, să meargă înainte.
Vezi aici Video postat de Gabriel Rosca pe Youtube.com:

Apoi, o pasăre cu un corp-cheie zboară în mijlocul tavanului din cea de-a doua sală, cu o mișcare naturală și foarte fină.

error: Content is protected !!