Cluj: Case invadate de viermi negri care ies noaptea. S-a cerut ajutorul Primariei Cluj

Updated on octombrie 9, 2015 Nechita Alesandra cere ajutorul Primăriei Cluj pentru deratizarea locuințelor din comunele Livada si Iclod atacate de viermi negri. Aceasta spune că autoritățile locale și Sanepidul nu au făcut nimic timp de o lună. „Va rog sa ne ajutati, comunele Livada si Iclod sunt invadate de mai mult de o luna de viermi negri,care ies noaptea, trag la lumina,invadeaza peretii caselor si chiar intra in case. Sanepidul nu se implica, autoritatile locale nici atat. Va rog sa luati masuri in limita posibilitatilor. Va multumesc!”

Primăria Cluj i-a recomandat să se adreseze Primăriei locale: „Primaria Cluj-Napoca a contractat servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare doar pentru municipiul Cluj-Napoca. Va recomandam sa va adresati primariei aferente comunei dumneavoastra pentru asigurarea acestor servicii.

111

O astfel de invazie a avut loc în comuna Bozieni județul Neamț, în 2004. Viermii negri si subtiri, ca niste serpi in miniatura, cu o lungime de aproape trei centimetri, apareau odata cu lasarea intunericului si incepeau sa urce pe peretii caselor,
gasindu-si apoi adapost in toate ungherele, sub covoare, in spatele mobilei sau in crapaturile din podea.

[ads2]

“Dimineata, string cite un faras de viermi din jurul casei. Cind calc pe ei, parca as calca pe sirma: sint tari, pocnesc sub talpa si au un miros ingrozitor. Pina acum, cred ca am omorit milioane”, spunea un localnic citat de Ziarul de Iasi.

hththt

Credem ca este vorba despre un miriapod cunoscut sub denumirea populara de “sarpele orb”, ce poate fi distrus cu
insecticidele folosite in mod uzual in locuinte. Acest miriapod, care se hraneste cu resturi vegetale intrate in putrefactie” declara Ioan Ghiuta Taralunga, directorul UFS Neamt.

22222

“Sarpele orb” (Julus Terretris) face parte din familia Julidae, ordinul Juliformia, clasa Diplopoda, increngatura Arthrophoda. Corpul este format din 30 – 70 de segmente, cu numeroase picioare, putind ajunge pina la o
lungime de opt – zece centimetri. Este protejat de o cuticula impregnata cu saruri de calciu care il face sa se stringa ca un inel, cu picioarele inauntru. Pe tegument are glande care secreta substante otravitoare si rau mirositoare, ce pot produce iritatii si prurit cind intra in contact cu pielea umana.

error: Content is protected !!